Get the party started – 9 idei (bune!) de crostini


Postul asta este pentru toti cei care au impresia ca este o mare complicaciune sa organizezi o petrecere – well – it’s not. E nevoie doar de ceva organizare, de multa creativitate si de curajul de a face combinatii surprinzatoare. Si de multe treburi bune de baut, dar de asta se va ocupa altcineva, I am sure…

Sa va spun cum fac eu de obicei… aleg o reteta sau doua de desert care se pot face cu o zi inainte (cheesecake, brownie, tort etc) si ma gandesc la cateva retete de crostini – asta mi se pare strictul necesar. Daca mai aveti parte si de un gratar – cu atat mai bine!  Cu deserturile v-am mai tot povestit, asa ca o sa ma ocup in postul asta exclusiv de crostini.

Crostini sunt niste aperitive italienesti facute din felii mici de bagheta (sau ciabatta) unse cu ulei de masline, presarate cu sare de mare si diverse ierburi aromatice (mie imi plac cu oregano), prajite 10-12 minute la cuptor si servite cu diverse toppinguri de carne, branza si/sau legume; painea se poate praji cu cateva ore inainte, ca sa nu va stresati prea tare cu timpul. Am pregatit pentru voi cateva idei rapide si simple mai jos (well, acum nu mai aveti nici o scuza :)). Daca nu vi se pare suficient, le puteti incerca si pe acestea.  Mie imi plac la nebunie crostini cu ricotta, pere, nuci si miere si crostini cu branza de capra si capsuni. Let the crazy combinations begin!











Desigur, ceva ce nu imi lipseste niciodata: tortilla cu rosii, branza Danish White si busuioc/oregano. Go wild!

Leave a Reply