Cheesecake brownies cu zmeura


Guys, urmeaza un week-end roz, cu multe inimioare si mesaje de dragoste 🙂  Nu stiu ce parere aveti voi despre asta, nu stiu daca sarbatoriti sau nu, dar, just in case,  va propun urmatoarea reteta, oarecum in ton cu evenimentele.

Ingrediente pentru o forma de 20×20 cm (16 brownies):

  • 135 g ciocolata neagra
  • 115 g unt
  • 160 g zahar brun
  • 3 oua
  • 60 g faina
  • 20 g cacao
  • 200 g Philadelphia
  • 50 g zahar pudra
  • o lingurita pasta de vanilie
  • coaja de la 1/2 lime
  • o lingura suc de lime
  • 130 g zmeura congelata

Ciocolata, untul si zaharul se topesc la bain-marie (nu este nevoie insa sa topiti zaharul complet; cand ciocolata si untul sunt topite, se pot retrage de pe foc). Separat, se bat 2 oua cu furculita, apoi se adauga in compozitia de ciocolata amestecand in continuu. Se incorporeaza apoi faina si cacao, cernute. Cand compozitia este omogena se adauga jumatate din cantitatea de zmeura si se amesteca usor.

Se varsa aproape toata compozitia (fara 3-4 linguri) in tava tapetata cu hartie de copt (atat fundul cat si peretii).

Separat, se bate crema de branza cu zaharul si cu un ou, apoi se adauga vanilia si lime-ul. Compozitia de branza se intinde uniform peste compozitia de ciocolata. Din loc in loc, se pun coempozitia de ciocolata ramasa, cu lingurita. Folosind o scobitoare, se formeaza “swirls” pe suprafata prajiturii.

Se presara apoi zmeura ramasa. Se coace la 170 de grade timp de 30 – max 35 minute. Cand o scoateti din cuptor trebuie sa fie putin moale spre centru. Se tine la temperatura camerei pana cand se raceste complet, apoi se mai tine la frigider min. 3 ore inainte de a o scoate din tava (sa nu va treaca prin cap sa o scoateti inainte de a se intari!). Interiorul ar trebui sa fie moale, cremos.

Cum vi se pare? Interesant, asa-i? Cu placere! 😉

Leave a Reply