Deci cu legume si pui, nu cu pui si legume, da? Cand vad multe legume colorate la un loc mi se face pofta instant 🙂 Sper ca si voua! Ia sa vedem….
Ingrediente pentru o forma de tarta cu diametrul de 25 cm (10-12 portii):
Pentru aluat:
- Â 250 g faina
- 125 g unt
- un praf de sare
- 1 galbenus de ou
- putina smantana, atat cat sa se lege aluatul
Pentru umplutura:
- 1/2 ardei mare rosu
- 1/2 ardei mare portocaliu
- 1/2 ardei mare verde
- 1/2 zucchini
- 5 fire de ceapa verde
- 250 g piept de pui
- 200 g ciuperci
- 4 oua
- 350 ml smantana pentru gatit
- un cub mare de unt
- ulei de masline pentru gatit
- oregano, sare, piper
Am pregatit aluatul ca aici si l-am copt in orb 15-20 minute. Intre timp, am taiat toate legumele si puiul in cubulete mici (cu latura de max 1 cm). Am calit in ulei de masline puiul si ceapa. Dupa 4-5 minute am adaugat ciupercile si le-am calit impreuna cu puiul si ceapa pana cand s-a evaporat toata apa care a iesit din ele. Am adaugat ardeii si zucchini si am mai sotat pana cand legumele s-au inmuiat putin, ramanand insa crocante.
Separat, am batut ouale cu un tel, apoi am adaugat smantana si condimentele si amestecat bine.
Dupa ce s-a copt aluatul, l-am umplut cu compozitia de legume si pui (pana sus, sa fie cat mai muuuulta :)) apoi am turnat usor amestecul de smantana cu oua, cat sa acopere pe jumatate doar ultimul strat de legume (legumele trebuie sa fie vizibile la suprafata quiche-ului, altfel compozitia de smantana cu ou se va maroni la suprafata si va arata urat – credeti-ma, am patit-o).
Am mai copt quiche-ul 20 min la 180 de grade si gata! Dig in!
O sa mai fac quiche si alta data. Gata, am zis! Deja am o gramada de combinatii in minte…. Drooooling!
Clar, vrem si noi…Nu mai pot de pofta. Cand ne vedem la un quiche??
Pingback: Tarta cu ricotta si legume ⋆ Happy Cooks by Irina & Andreea