Humus marocan cu morcov copt


O reteta super simpla pentru un snack rapid si sanatos: va trebuie morcov, naut si toate condimentele din casa. Da da, scoateti tot ce aveti: si pe cele de turta dulce, si pe cele de friptura. Iese un humus portocaliu, putin dulce si foaarte aromat ๐Ÿงก.

humus marocan 5

Ingrediente pentru humus marocan

  • 1 conserva de naut (cam 260g dupa ce e scurs de apa)
  • 450g morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 4lg ulei de masline
  • 60g pasta susan
  • 2lg zeama lamaie
  • 100ml apa
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt ghimbir
  • 1/2 lgt cumin(sau chimion cum ii zice Irina ๐Ÿ‘ฏโ€โ™€๏ธ)
  • 1/4 lgt piper negru
  • 1/4 lgt coriandru
  • 1/4 lgt cayenne
  • 1/4 lgt scortisoara
  • 1/4 lgt ienibahar
  • 1/8 lgt cuisoare

Timp de preparare: 1 ora

Curatati morcovii si taiati-i rondele. Ii puneti la cuptor in tava cu cei 3 catei de usturoi(in coaja), presarati cu vreo 2 linguri de ulei de masline. Ii tineti cam 30 minute la 220 grade (pe la jumatatea timpului ii mai amestecati putin in tava). Trebuie sa fie moi si usor maronii la final. Dupa ce s-au racit, scoateti usturoiul din coaja.

humus marocan 4

humus marocan 3

Puneti toate ingredientele in blender(mai putin uleiul) si mixati bine pana se omogenizeaza. La final adaugati restul de 2 linguri de ulei. Mai completati cu apa daca este nevoie, sa ajunga la consistenta care va place.

Serviti cu crackeri sau legume proaspete si cu multi prieteni ๐Ÿ˜. Daca mai vreti si alte idei de aperitive, aruncati un ochi si pe aceste crostini.

 

humus marocan 1
humus marocan 2

Leave a Reply