Thank God for Jamie! 🙂 Reteta asta de biscuiti este perfecta si pentru copii – au consistenta potrivita astfel incat sa nu se sfarame usor dar sa nu fie nici f tari. Da, sunt perfecti! Nu mai zic cat de frumos miroase aluatul… sa-l mananci crud, nu altceva 🙂 Lime rulz!
Ingrediente pentru aprox 30-35 biscuiti:
- Â 125 g unt la temperatura camerei
- 100 g zahar (eu am pus 80 g zahar brun)
- un ou
- 200 g faina
- coaja de la 2 lamai/lime
- 1/4 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- zahar brun pentru presarat (optional)
Se bate untul cu zaharul folosind un mixer. Se adauga oul, apoi coaja de lamaie/lime, praful de copt, sarea si faina. Se amesteca bine, apoi se formeaza o bila de aluat, se aseaza pe o folie alimentara si se aplatizeaza putin pentru a se raci mai repede. Se baga la frigider cateva ore, apoi se intinde in strat de aprox 0.5 cm si se taie diverse forme folosind cookie cutters. Optional, se presara cu zahar brun for extra crunchiness (eu am sarit etapa asta pentru ca i-am facut special pentru piticuta). Aluatul e f f moale (pentru ca unt!) deci e posibil sa fie necesar sa il refrigerati de mai multe ori pentru a-l intinde pe tot.
Cand vine vorba de biscuiti, eu ii racesc f bine intotdeauna inainte de a-i coace. De obicei ii bag aprox 15 min la congelator (dupa ce i-am taiat, of course). I-am copt apoi 10-12 min la 180 de grade, pana s-au rumenit putin pe margine. I-am lasat apoi cam 10 min sa se raceasca, inainte de a-i scoate din tava.
Sunt fooooarte aromati. Sofia loved them 🙂
geniali si aromati! 🙂