Supa de linte cu cartofi dulci si spanac 1


Am scris acest post pentru a corecta o mare nedreptate! M-a sunat zilele trecute o prietena (hello! 😉 ) sa ma roage sa ii dau o reteta de supa de linte, moment in care am realizat ca pe blog nu exista asa ceva (how unbelievable is that?!?). Asa ca m-am mobilizat repejor si am venit cu aceasta minunatie care m-a uimit chiar si pe mine – este extrem de gustoasa (condimentele fac diferenta, asa ca nu le omiteti!) si foarte usor de facut:

Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • 2 linguri ulei (eu folosesc ulei de orez de la Scotti, care se poate folosi si la prajit)
  • o ceapa
  • un morcov
  • 3-4 catei de usturoi
  • o lingurita de chimion macinat (nu chimen!!! chimion, also know as cumin)
  • 2 lingurite curry
  • o lingurita cimbru
  • sare, piper
  • o conserva de rosii bucati
  • un cartof dulce mare sau 2 mai mici
  • 5-6 cani de apa + extra legume pentru supa, daca aveti (detalii mai jos)
  • o cana de linte maro
  • doua cani de spanac proaspat
  • fulgi de ardei iute (neaparat! 😉 )

 

Nu am o foarte mare experienta cu lintea, insa ce stiu este ca cele mai folosite tipuri de linte (la noi) sunt lintea maro si lintea rosie. Lintea maro fierbe in aprox. 30 min si isi pastreaza mai bine forma decat cea rosie (care fierbe in 15-20 min si este mai potrivita pentru supa crema/piure). Eu am avut linte maro si mi se pare ca se potriveste mai bine cu chimionul decat lintea portocalie. Iata pasii pe care i-am urmat:

  1. Am incins uleiul, apoi am calit ceapa si morcovul taiate in cubulete mici timp de aprox 3-4 min.
  2. Am adaugat usturoiul zdrobit, sare, piper, chimion, curry, cimbru si am calit inca 2-3 min.
  3. Am adaugat conserva de rosii, cartoful dulce taiat cubulete medii si lintea si apoi am adaugat 5 cani de apa (5 cani pentru consistenta mai spre tocanita, 6 pentru consistenta de supa); in mod ideal, ar fi trebuit sa pun 3 cani de supa de legume si 2-3 cani de apa, DAR cine are vreodata supa de legume la indemana, right?!? (si da, cubul e exclus, deci nu!) Asa ca, in astfel de situatii, eu fac asa: pun apa si cateva extra legume pentru supa (telina, radacina de patrunjel, pastarnac si/sau morcov) taiate mai marisor (dar suficient de mic astfel incat sa fiarba totusi in 25-30 min) pe care am grija sa le pescuiesc la final din oala.
  4. Am lasat legumele sa fiarba la foc mic timp de aprox 25-30 min.
  5. Pentru o consistenta mai cremoasa, am transferat 3 polonice de supa intr-un blender si le-am transformat intr-o supa-crema pe care am pus-o inapoi in oala; am mai lasat supa la fiert inca 3-4 min.
  6. La final, am luat oala de pe foc si am adaugat 2 cani de baby spanac proaspat si am condimentat cu fulgi de ardei.

Problema cu aceasta supa este ca este prea buna ca sa reziste mai mult de o zi! Enjoy!

 


Leave a Reply

One thought on “Supa de linte cu cartofi dulci si spanac