Salata cu peste afumat


Daca va plac retetele cu peste afumat (like i do), puteti sa pregatiti aceasta salata cu peste afumat ca aperitiv la masa de Pasti, sau sa o luati cu voi la un picnic. Si desi nu-s eu mare fan oţet, cumva ceapa marinata da tot farmecul acestei salate.

salata cu peste afumat

Multumesc mama pentru reteta (si pentru salata din poze 😀 )!
Iata ce aveti nevoie:

Salata cu peste afumat – ingrediente pentru 6-8 persoane

• 5 cartofi mari
• 300g peste afumat (macrou afumat, pastrav afumat sau batog)
• 3 cepe rosii medii
• maioneza din 2 oua (ei bine, da, mama isi face singura maioneza! tot timpul. pentru cei mai lenesi dintre noi care cumpara maioneza la borcan 😀 , inseamna cam 6 linguri)
• 3lgt mustar
• sare, piper (dupa gust)
• 3-4 legaturi de patrunjel (depinde cum va place)

Cepele se taiate rondele si se pun la marinat in otet cu o seara inainte de prepararea salatei. Inainte de a le pune in salata, se dau printr-un jet de apa rece si se scurg bine. Cartofii se fierb in coaja, cu sare.
Tip: Nu uitati sa puneti sarea la fiert, pentru ca asa cartofii o vor absorbi si vor fi mai gustosi 😉
Dupa ce se mai racesc si pot fi manevrati, cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.
Pestele se curatata de oase(daca are) si se marunteste.
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol, se gusta pentru sare si piper. Nu va sfiiti cu patrunjelul, pare mult dar o sa intelegeti de ce.
Eu ma duc chiar acum sa mai mananc o portie!
Tip 2: e mult mult mult mai buna cand e rece!

salata cu peste afumat

salata cu peste afumat

Enjoy!

Leave a Reply