Valentine’s day cake sau o poveste de 3 zile si 3 nopti la finalul careia a iesit un tort negru care, contrar aparentelor, ascunde o inima roooz 💕. Nu ma intelegeti gresit, ar fi putut fi gata si intr-o zi, dar cuiva i-a fost lene… poate? Anyway, voiam initial un tort roz, dar apoi am gasit cacaoa asta geniala care este efectiv neagră-neagră si de mult voiam sa incerc un black midnight cake. A iesit un contrast chiar interesant cu interiorul alb-rosu dat de ciocolata alba si zmeura. In concluzie, daca aveti vreun significant other pe care vreti sa il/o impresionati, luati-va cateva zile concediu (si putina rabdare) si incercati tortul asta: nu veti da gres 😍 Planul B ar putea fi acest Red Velvet, yuuumm.
Ingrediente pentru Valentine’s Day Cake
Pentru blat
- 40g cacao neagra
- 100ml cafea tare
- un varf de piper cayenne
- 50ml ulei
- 150g zahar
- 1 ou mare
- 100g chefir
- 1lgt esenta vanilie
- 225g faina
- 1/2lgt sare
- 1lgt bicarbonat
- 1/2lgt praf de copt
Pentru jeleul de zmeura
- 300g zmeura
- 50g zahar
- 3 foi gelatina
Pentru mousse de ciocolata alba
- 400g ciocolata alba
- 450ml frisca neindulcita
- 4 foi gelatina
Pentru glazura
- 85g apa
- 80g frisca lichida
- 120g zahar
- 40g cacao neagra
- 7g gelatina (4 foi)
Ziua 1.
Incepem cu blatul! Se amesteca cacaoa cu cafeaua si piperul.
Separat, se bat oul cu zaharul si uleiul pana se dizolva tot zaharul si compozitia isi tripleaza volumul. Se adauga vanilia, chefirul si amestecul de cacao+cafea. La final se incorporeaza faina in care am adaugat sarea, bicarbonatul si praful de copt.
Se coace intr-o forma de 20cm diametru, la 175 grade, timp de 35-40minute.
Dupa ce s-a racit blatul, l-am taiat in 3 felii subtiri si le-am pus la congelator(stiam ca nu o sa termin azi😆).
Pentru inside-ul din jeleu de zmeura, am pus pe foc 300g zmeura cu 50g zahar si putina apa, le-am zdrobit si le-am lasat sa scada. La final le-am dat prin strecuratoare, am ramas cu aproape nimic (gotta love zmeura 🙄🍓) si am adaugat 3 foi de gelatina (hidratate). Am turnat in forma mea de inima din silicon, care zace in sertar de… foarte multi ani, am lasat-o sa se intareasca si am pus-o la congelator.
Ziua 2.
Am scos din congelator o foaie de tort si am decupat cu forma de inima baza tortului. Am pregatit forma cu folia de acetofan. Apoi am scos din forma de silicon jeleul congelat (am reusit sa nu il rup, yay🤩) si am decupat din el o inima mai mica.
Pentru mousse: am pus pe foc 250ml frisca pana a inceput sa fiarba, apoi am dizolvat in ea gelatina hidratata si am turnat-o peste ciocolata alba rupta in bucatele mici. Am lasat cateva minute si apoi am omogenizat totul cu un tel si am lasat la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei, am batut 200ml frisca tare si am incorporat-o in ganache-ul obtinut anterior. Apoi am pus intr-o lingura la frigider 10 minute si m-am rugat sa se intareasca, caci nu mai tineam minte daca trebuia sa pun 4 sau 6 foi de gelatina. Detalii.
Am turnat un strat de mousse peste blat, am pus zmeura congelata, am lasat sa se intareasca.
Apoi am pus inside-ul de zmeura si am acoperit cu restul de mousse, am mai pus un strat de zmeura si am lasat la congelator🥶.
Ziua 3. Will this cake ever be ready? 😣
Am pregatit glazura: se dizolva cacaoa si zaharul in apa si frisca, se pun pe foc pana fierb si la final se adauga gelatina hidratata in prealabil. Am lasat-o sa se mai raceasca si apoi am turnat-o peste tortul congelat. Mic sfat: nu e bine sa torni glazura prea fierbinte, pentru ca se poate topi tortul, dar nici prea rece, pentru ca nu mai are consistenta potrivita (ea trebuie sa cuuurgă).
That’s all, folks! Enjoy 🖤