Vine Mos Nicolaaaaaeeee!!!! Micuta Sofia are cizmulitele pregatite deja. Stiu din surse sigure ca Mosul este innebunit dupa Nutella asa ca m-am gandit sa-i pregatesc ceva dulce, poate poate se indura si vine mai devreme.
Ingrediente pentru 18 trufe:
- 200 g ciocolata neagra
- 80 g ciocolata cu lapte
- 110 g Nutella
- 40 g unt
- 90 g smanatana pentru frisca
- o lingurita extract de vanilie
- 3 (sau 4 :p) linguri lichior Amaretto
- o jumatate de cana de alune de padure
Imi plac trufele astea in special pentru gustul subtil de Amaretto. Si alunele de padure isi fac bine treaba iar, Nutella accentueaza putin gustul de hazelnut! Pacat ca se cam topesc daca nu sunt tinute la frigider, altfel erau cadoul perfect pentru prieteni de Mos (oricare din cei doi :p).
Ciocolata, untul, Nutella si smantana pentru frisca se topesc la bain-marie. Se lasa 10 minute sa se racoreasca apoi se adauga esenta de vanilie si lichiorul si se amesteca bine. Se torna compozitia intr-un vas de dimensiune medie astfel incat inaltimea ocupata de crema sa fie de aproximativ 1-2 cm – astfel se va raci mai repede dar nu se va intari prea tare, fiind destul de usor de modelat. Se introduce vasul la frigider pana cand crema se intareste – cam 2-3 ore. Daca este prea tare, scoateti vasul din frigider si lasati-l la temperatura camerei pana cand compozitia se inmoaie putin, astfel incat sa poata fi modelata.
Intre timp, puneti alunele de padure in robot si pulsati de cateva ori astfel incat sa obtineti bucatele micute. Prajiti apoi alunele maruntite cateva minute intr-o tigaie, fara grasime. Stratul de alune din tigaie nu trebuie sa fie gros, de aceea eu le-am prajit in doua transe. Lasati-le apoi la racit, pentu a nu topi compozitia de ciocolata.
Folosind o lingurita se formeaza bile putin mai mici decat o minge de ping-pong din crema de ciocolata, apoi se tavalesc prin alunele de padure prajite. Se tin in frigider pana cand sunt devorate! Nimic nu e mai placut decat sa faci prajituri pentru Mosul ;)! Mosuleeeee, noi suntem gataaaaa!!!!