Deja nu mai trebuie sa spun ca astazi este ziua micutei Sofia, nu? Am ajuns la 5 luni, suntem mari, maaaaaari de tot! Am ales pentru ziua ei un tort din Good Food, si bine am facut, pentru ca am descoperit o combinatie senzationala de arome si texturi! Bezeaua dulce, lime-ul si zmeura acrisoare, nuca de cocos deshidratata crunchy (da, it’s a must, nu o omiteti!) – bun de tot 🙂
In plus, astazi am invatat cateva lucruri foarte importante:
- bezeaua cu cocos este mai buna decat bezeaua fara cocos (doh!)
- bezeaua se taie mai bine cu cutitul de paine 😉
- lime + zmeura = love
- sa gatesti cu prietenii este mult mai fun decat sa gatesti singura (thank you, my dear! the best is yet to come 😉 )
Ingrediente pentru 6 portii:
Pentru bezea:
- 5 albusuri
- 280g de zahar fin
- 2 lingurite de amidon
- 2 lingurite otet de vin alb
- 85g nucă de cocos deshidratata
- fulgi de nuca de cocos
- 100 g mascarpone
- 200 g Philadelphia
- 85 g zahar pudra
- coaja si zeama de la doua lime
- 200g de zmeura, decongelata daca a stat la congelator (I strongly recommend the fresh one, dar daca nu se poate altfel….)
- Se incalzeste cuptorul la 120° C/gaz 1. Se captusesc tavile cuptorului cu hartie de copt si se deseneaza trei dreptunghiuri de aproximativ 25cmx12cm. Se bat albusurile pana se intaresc. Se adauga treptat zaharul, batand in continuare pana cand amestecul se intareste din nou, apoi se pun amidonul si otetul. Se incorporeaza nuca de cocos deshidratata, apoi se intinde bezeaua in perimetrul celor trei dreptunghiuri. Se presara fulgii de nuca de cocos peste una dintre bezele si se coc timp de 1 ora, apoi se opreste cuptorul si se lasa inauntru bezeaua cu usa inchisa timp de 1 ora. Se lasa sa se raceasca.
- Se bat mascarpone, Philadelphia, zaharul pudra, coaja si sucul de lamaie pana cand se obtine o consistenta omogena. Se intinde jumatate din cantitate peste unul dintre blaturile de bezea (nu cel cu nuca de cocos, care va fi pus deasupra) si se presara jumatate din cantitatea de zmeura. Se pune al doilea blat de bezea deasupra, pe care se intinde crema ramasa si se presara zmeura ramasa. Se pune deasupra blatul de bezea acoperit cu nuca de cocos si se serveste.
La multi ani, Sofineata draga!
Sursa: adaptare a acestei retete: goodfood.ro
Pingback: Crème brûlée cu tonka | happycooks.ro
Arata ff bine, ca de altfel toate retetele tale, intentionez sa o incerc saptamana viitoare 🙂 o intrebare legata de bezea: dupa ce pui cremele bezeaua se inmoaie sau ramane usor crocanta?
Se inmoaie foarte putin, la suprafata ramane crocanta!
E minunata. Buna buna buna. Am facut o a doua oara