Omg omg omg cum arata tarta asta!!! Morcovii caramelizati usor dulci, branza sarata, rosiile putin acide, aluatul crocant… nu mai e nevoie sa mai spun nimic altceva 😀
Ingrediente pentru 6-8 portii:
- 400 g aluat foietaj (puff pastry)
- 500 g morcovi taiati rondele, pe diagonala
- 200 g branza de capra
- 150-200 g rosii uscate (in ulei de masline, de preferat)
- cimbru
- 2 linguri ulei de masline pentru prajit
- 25 g unt
- 4-5 linguri zahar brun
- o ceapa tocata fin
- un galbenus de ou + 2 linguri de apa
Ceapa se caleste in ulei de masline, apoi se scoate intr-un bol si se amesteca cu rosiile uscate. Untul si zaharul se topesc intr-o tigaie, apoi se adauga morcovii impreuna cu 100 ml apa si cu cimbru si se gatesc la foc mic pentru aprox 15-20 min, pana cand scade tot lichidul si morcovii se inmoaie si se caramelizeaza usor.
Morcovii se aseaza uniform pe fundul unei tigai (care se poate folosi in cuptor – puteti folosi si alta forma, insa va fi mai complicat sa rasturnati tarta la final), se acopera apoi cu rosii si ceapa si pe deasupra se presara branza de capra, faramitata (eu folosesc La Colline).
Se acopera apoi totul cu o foaie de aluat, care se taie sub forma de cerc avand diametrul cu 3-4 cm mai mare decat diametrul tigaii. Se “imbraca” apoi marginile tartei cu grija, astfel incat umplutura sa fie bine prinsa inauntru. Intepati apoi aluatul din loc in loc cu o scobitoare. Folosind o pensula curata, se unge foaia de aluat cu galbenus amestecat cu 2 linguri de apa.
Tarta se coace la 180 de grade C pentru aprox 35-40 min, pana cand se rumeneste bine aluatul. Se scoate apoi din cuptor, se lasa sa se raceasca aprox 10-15 min, apoi se rastoarna cu grija (contents hot!!!) pe un platou. Se mananca pe nerasuflate :p #moarteaOricareiDiete
Sursa: bbcgoodfood.com