Tarta asta a fost love at first sight, mi se pare cea mai frumoasa reteta ever. O am pe todo list de ceva vreme, nici nu stiti cat ma bucur ca am reusit (in sfarsit!!!) sa o prepar. Nu este atat de greu de facut, ba as spune chiar distractiv, iar rezultatul este ceva … de pus pe Instagram 😀 Deci daca vreti succes garantat la vreun dinner party cu prietenii, stick around. Asta e reteta pentru voi!
Ingrediente pentru o tarta cu ricotta si legume de 26cm diametru
Pentru aluat
• 250 g faina (neagra)
• 125 g unt
• 1/2 lgt sare
• 1 galbenus de ou
• putina smantana, atat cat sa se lege aluatulPentru umplutura
• 250g ricotta
• 75g parmezan
• 2 oua
• 1lgt oregano
• 1lgt sare
• niste sare cu chilliPentru decorul de legume
• 1 zucchini mare
• 3 morcovi
• 1 vanata medie
• 1 ardei gras rosu
• sare, oregano
• putin ulei
Am pregatit aluatul ca la quiche, dar am folosit faina neagra. L-am intins in forma de tarta si l-am copt 15 minute in orb la 180 grade.
Intre timp, am pregatit legumele: le-am taiat felii subtiri folosind peeler-ul de cartofi (Mos Cracium, imi doresc o razatoare :D). Feliile de zucchini si cele de vanata le-am taiat si pe lung in jumatate. La morcov nu a fost nevoie, pentru ca nu erau atat de mari. La final trebuie sa obtineti fasii cat de cat egale -aproximativ 1.5cm latime. Frecati legumele cu sare si putin oregano inainte de asamblare.
Pentru umplutura, amestecati ricotta cu cele doua oua, parmezanul si condimentele. O intindeti pe fundul tartei si apoi va ocupati de decor. The fun part! Yaasssss.
Incepeti prin a rula prima felie pana cand obtineti un mic trandafir. Cel mai maleabil este dovlecelul. Il asezati (infigeti) in mijlocul tartei (in umplutura), apoi adaugati restul de felii, alternativ, formand cercuri concentrice. Sau puteti incepe dinspre exteriorul tartei, catre centru, alternand cu legumele. Cum preferati. Dureaza un pic, dar asta e partea fun!
Inainte de a pune tarta la copt, am uns legumele cu ulei folosind o pensula.
Se mai coace pentru inca 60 minute, tot la 180 grade.
xoxo