Tarta cu ton & Philadelphia 3


Astazi am mancat o pizza care m-a inspirat sa fac aceasta tarta minunata cu ton – secretul ei – multa ceapa rosie! Daca mai adaugam si Philadelphia cremoasa… iese ceva bun bun!

Ingrediente pentru o forma de tarta cu diametrul de 25 cm:

Pentru aluat:

  •  250 g faina
  • 125 g unt
  • un praf de sare
  • 1 galbenus de ou
  • putina smantana, atat cat sa se lege aluatul

Pentru umplutura:

  • 125 g Philadelphia
  • 3 cutii de ton bucati (neaparat bucati!) – una din cutii poate fi ton picant (desigur)
  • o ceapa mare rosie, taiata rondele
  • cateva masline
  • o jumatate de gogosar murat, dulce
  • 1 ou si inca un galbenus
  • 3 linguri smantana
  • sare, piper

Aluatul l-am facut in robot (but of course) amestecand toate ingredientele pana cand am obtinut o bila frumos legata (am adaugat cam o lingura de smantana pentru a ajunge la consistenta dorita). Am uns o forma de tarta cu putin unt apoi am intins aluatul in forma si l-am copt in orb 10-15 minute. Apoi am scos tarta din cuptor si, ca la un sandwich, am intins pe fund un strat de Philadelphia, un strat de ton, cubulete mici de gogosar, masline si rondele de ceapa. Am batut un ou cu 3 linguri de smantana, sare si piper si am turnat deasupra.

Bineinteles ca mi-a mai ramas si putin aluat din care am facut niste floricele pe care le-am pus peste tarta si le-am uns cu putin galbenus de ou ca sa iasa shiny.  Toata minunatia a stat la cuptor cam 25 de minute la 180 de grade. Bun bun! Va zic!



Leave a Reply

3 thoughts on “Tarta cu ton & Philadelphia