Invatamintele week-end-ului trecut:
- e fantastic sa ai prieteni buni;
- e fantastic sa ai prieteni buni care gatesc;
- cel mai important insa: e fantastic sa ai prieteni buni care gatesc pentru tine 😀
Week-endul trecut, in bucataria mea s-a pregatit sushi – partea proasta e ca am ratat mare parte din proces fiind ocupata cu pozele si, desigur, cu Sofia (sau Fosi, depinde cum vreti/puteti sa ii spuneti). Dar mai intai sa va povestesc cate ceva despre tarta cu sfecla, branza de capra si nuci pe care am pregatit-o inainte – ca doar nu stateam pe uscat pana era gata minunatia de sushi:
Ingrediente pentru o forma de tarta cu diametrul de 25 cm (10-12 portii):
Pentru aluat:
- Â 250 g faina
- 125 g unt
- un praf de sare
- 1 galbenus de ou
- putina smantana, atat cat sa se lege aluatul
Pentru umplutura:
- doua sfecle marisoare, coapte si taiate in cuburi cu latura de aprox 1 cm
- o ceapa medie
- o lingura ulei si un cubulet de unt
- 3/4 cana de smantana
- 3 oua mari
- sare, piper
- 150 g branza de capra
- o cana nuci tocate grosier
- 2 linguri de ulei de nuci
- o mana buna de rucola (optional, puteti folosi mai multa pentru servit – e foarte buna :))
Am pregatit aluatul ca aici si l-am copt in orb 15-20 minute. Am calit apoi ceapa in ulei de masline si unt si am presarat-o peste tarta, alaturi de cubuletele de sfecla. Am batut apoi ouale cu smantana, am condimentat cu sare si piper si am turnat totul peste sfecla. Am sfaramat branza de capra peste tarta si am dat totul la cuptor timp de 20 min.
Dupa 20 min am scos tarta din cuptor, am presarat nuca si uleiul de nuca si am mai copt tarta inca 20 min. Am lasat-o apoi sa se racoreasca 10 min si am presarat rucola si inca o lingura de ulei de nuci.
Daca va place sfecla, combinatia de gusturi va va surprinde. Daca nu va place mai bine incercati altceva 🙂
Era nevoie de ceva roz pe blogul asta, nu? ( 😀 )
Am avut emotii cu tarta asta, nu toata lumea e fan sfecla, motiv pentru care am mai facut si un pate de ficat de pui simplu din care pot manca si copiii. Am fiert ficatul (800g – fara hormoni!) in apa (nu, nu in lapte) cu cateva legume (morcov, sfecla, pastarnac), cimbru si 2 foi de dafin timp de 25 min apoi l-am pasat (doar ficatul!) impreuna cu 120 g unt, sare si piper proaspat macinat. Am sigilat apoi pateul cu putin unt topit, ca sa nu se innegresca la suprafata. A fost foarte bun 🙂
Daca ma cunoasteti, stiti foarte bine ca nu se putea sa nu fac si ceva dulce. Si pentru ca my dear friends sunt mai nou fani tonka, am facut niste cupcakes cu amaretto si frosting de mascarpone, ciocolata alba si tonka. Au fost foaaaaarte bune 🙂
Dar sa ne intoarcem la sushi! Baietii au pregatit totul singuri, singurei, si au inceput prin a taia fasii de morcov (gatit in prealabil la abur), ridichie si omleta cu ghimbir:
Apoi au pregatit orezul si l-au amestecat cu otet de orez:
California rolls, preferatele mele (pentru ca iubesc la nebunie susanul prajit!):
Somon, omleta, ridichie si morcov – mmmm :D:
Meritam cu totii o mica pauza :):
Am mancat aceste minunatii cu sos teriyaki si muuuulta pasta wasabi:
Gata! Cam asta a fost! I just loved this week-end! A fost fun fun fun! Saptamana asta ne vedem la o pizza! Promit sa retin reteta de data asta!
Sursa: Reteta de tarta este o adaptare a acestei retete.