Tarta cu rosii, busuioc si branza de capra


Tarta asta este tarta preferata a Andreei 😀 Andreea, acum o poti face si singura, nu mai ai nici o scuza, ok? ok? 😀 Easy peasy 😀

 Ingrediente pentru 6-8 portii:

  • 400 g aluat foietaj (puff pastry)
  • 3 cani rosii cherry taiate in jumatate
  • 1/2 ceapa rosie taiata cubulete
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 3 linguri balsamic glaze
  • 2 linguri busuioc proaspat, tocat
  • sare, piper
  • 150 g branza de capra
  • un galbenus de ou + 2 linguri de apa

Se decongeleaza aluatul foietaj si se intinde foarte putin cu facaletul (asa… mai mult de forma, ca sa nu zicem ca nu am depus un efort minim :)). Se aseaza intr-o forma de tarta cu diametrul de aprox 22 cm, unsa in prealabil cu unt. Se amesteca apoi rosiile cu ceapa, usturoiul, busuiocul, sarea si piperul si se aseaza pe toata suprafata tartei. Se stropesc cu balsamic glaze.

Marginile aluatului de indoaie putin peste compozitia de tarta, apoi se ung cu galbenus de ou care a fost diluat in prealabil cu putina apa (ca sa nu se arda foarte repede).

Tarta se coace timp de 30-35 min la 180 grade Celsius, apoi se faramiteaza branza de capra pe deasupra si se mai coace timp de 5 min.

PS: Puteti face balsamic glaze de casa: 2 cani de otet balsamic + 1/2 cana zahar brun se pun pe foc mic timp de aprox 20 min, pana cand zaharul se topeste complet si amestecul se ingroasa.

Leave a Reply