Tarta cu mazare, porumb, morcov si branza de capra


Da, da, nu va inselati, pe caldura asta am copt o tarta. Am COPT, ceea ce presupune cuptor, deci implicit mai multa caldura… Dar a meritat, desigur šŸ™‚ Sa va spun cum se face…

DSC_3769

Ā Ingrediente pentru 8 portii (eu am folosit o tava dreptunghiulara 12×35 cm)

  • 400 g aluat foietaj
  • o cana de mazare fiarta in prealabil
  • 2 morcovi razuiti pe razatoarea mica
  • o conserva mica de porumb dulce (170 g)
  • 100 g branza de capra
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana min 15%
  • sare, piper, ierburi de Provence

Aluatul se intinde putin pentru a se potrivi ca dimensiune in forma (trebuie sa depaseasca cu aprox 2 cm forma pe toate laturile), apoi se aseaza in tava unsa in prealabil cu unt. Se acopera cu o foaie de hartie de copt si se umple cu boabe de fasole uscata, apoi se coace (procedura also known as “coacere in orb”) aprox. 15 min la 180 de grade, apoi inca 2-3 minute fara greutate deasupra (cand vedeti ca incepe sa se umfle, scoateti-o din cuptor).

Intre timp se pregateste umplutura – se amesteca toate ingredientele enumerate mai sus, mai putin branza. Aceasta se faramiteaza peste blat, apoi se toarna umplutura deasupra si se mai coace inca 25 minute. Cam prea simplu, nu? Da, cam da…
DSC_3770 DSC_3786

Leave a Reply