Prajiturica gandacelului de luna asta este expresia perfecta a verii! Cremoasa si aromata, ready in no time 🙂
Ingrediente pentru 8 portii (forma de tarta cu diam de 20 cm):
Pentru aluat (Pâte Brisée):
- Â 150 g faina
- 120 g unt
- 2 linguri zahar
- un praf de sare
- aprox. 50 ml apa foarte rece
Pentru umplutura:
- 200 g mascarpone
- 100 g frisca batuta
- 30 g zahar
- o lingurita pasta de vanilie
- o lingura kirsh (because I just love it!)
- capsuni
Aluatul se face ca aici si se coace ca aici. Pentru crema amestecam toate ingredientele, cu exceptia capsunilor. Cand tarta este complet rece, punem un strat subtire de crema, apoi un strat generos de capsuni si crema din nou. Decoram cu capsuni (“la fantezia lucratorului” :p) inainte de servire (sau acoperim fructele cu jeleu sau cu putin gem de caise amestecat cu apa). Se serveste rece (neaparat!).
La multi ani, Bub! :* Ne apropiem de un anisor 🙂
Am prins si hotomanul!
Pingback: Tort de capsuni cu crema de cocos ⋆ Happy Cooks by Irina & Andreea