Tarta cu Lime πŸ’š


Va provoc sa gasiti o reteta de desert mai rapida si mai buna decat aceasta! 🀩 In 20 min e gata (plus timpul de racire, asta e intr-adevar un chin! πŸ™„ E gata? Dar acum? How about now? Nici acum? Dar cat mai treeeeeeebuie sa steeeeeaaaa in frigideeeeer??!!?).

Ingrediente pentruΒ 8 portii:

  • 200 g biscuiti digestivi
  • 60 g unt + extra pentru uns tava
  • 3 galbenusuri de ou
  • o conserva lapte condensat indulcit (400 g – eu folosesc in continuare marca proprie Auchan)
  • 3/4 cana suc de lime (de la 4-6 limes, in functie de marimea lor)
  • o lingura coaja de lime rasa + extra pentru decor
  • o cutie de frisca lichida (200 ml)
  • zahar pudra pentru indulcit frisca

Treaba e simpla: biscuitii se maruntesc fie la robot (folosind cutitul in S) fie intr-o punga, prin zdrobire cu un sucitor 😜. Se amesteca apoi cu 60 g unt topit si se pun intr-o tava/forma de placinta care se poate introduce in cuptor. Tava ar fi bine sa fie in prealabil unsa cu putin unt. Cu mainile/lingura/fundul (%@$#@!!) unui pahar se preseaza biscuitii pe fundul (#@$%^$!!) si marginile tavii. Ar fi bine ca tava sa aiba max. 22 cm diametru, altfel stratul de crema va fi prea subtire.

Se coace blatul de biscuiti la 180 de grade timp de 10 min.

Intre timp, am pregatit crema: galbenusurile se bat cu mixerul cateva minute, pana cand se albesc putin si se ingroasa, apoi se amesteca cu laptele condensat, sucul si coaja de lime si se toarna peste biscuiti. Se mai coace 10 min (da, atat de putin, si da, chiar se intareste – dupa 10 min ar trebui sa fie inca usor jiggly in centru). Se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi in frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte(πŸ™„).

Frisca va recomand sa o bateti chiar inainte de a servi tarta, ca sa nu se lase (mai ales daca este frisca din lapte, nu frisca vegetala, care rezista f bine, dar nu este la fel de gustoasa). Cateva mici tips & tricks pentru o frisca reusita: totul trebuie sa fie rece – castronul in care bateti frisca (preferabil de metal, sa stea cateva ore in frigider), paletele mixerului (cel putin jumatate de ora in congelator), frisca in sine (cel putin cateva ore in frigider sau 20 minΒ  in congelator).

Over and out! 😁

Leave a Reply