Toti cei carora le-am spus ca pregatesc tarta asta pentru cativa prieteni, m-au intrebat daca acesti prieteni sunt cumva vegetarieni. Care-i treaba? Chiar nu ne mai putem inchipui nici o mancare fara carne? Hmmm… Maine e vineri asa ca haideti sa incercam sa fim vegetarieni macar pentru o zi!
Ingrediente pentru o tarta (mie mi-a iesit cu diametrul de 25 cm):
Pentru umplutura:
- un morcov mic
- un dovlecel mic
- 1/2 vanata
- o ceapa taiata wedges
- o mana de mini-ciupercute
- 1/2 ardei rosu
- o capatana de usturoi
- sare, piper, ierburi de Provence
- 125 g mozarella
Pentru aluat:
- 225 g faina
- 120 g unt
- 120 g smantana
- o lingurita rasa de sare
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- un galbenus de ou
Aluatul se face exact ca aici. Apoi il bagam la rece si ne ocupam de legume. Legumele se taie cuburi potrivit de mari (in afara de ciupercute care se lasa intregi), se condimenteaza si se coc cam 25-30 min la 180 de grade – trebuie sa fie coapte aproape complet. Cand sunt gata se intinde aluatul rotund, se pun legumele peste aluat lasand o margine de 3 cm de jur imprejur, margine care se pliaza peste legume si se unge cu galbenusul de ou. Bagam tarta 10 min la 180 de grade apoi o scoatem, punem mozarella feliata subtire peste legume si o mai lasam in cuptor 15-20 min pana cand se rumeneste frumos aluatul. Cam asta e. Simplu, nu?
Pacat ca nu am gustat-o dar pot spune ca arata excelent si cu prima ocazie o bag si eu la cuptor! 🙂