Tarta cu iaurt, afine si miere


Tarta asta este guilt-free… well… crema cel putin. Am folosit doar o parte crema de branza si doua parti iaurt, miere in loc de zahar si zeama de lamaie pentru o aroma foarte fresh. In plus, am folosit forma mea preferata de tarta, cu diametrul de 20 cm – deci atentie la cantitati.  Sper sa va placa, eu cu siguranta o voi mai face si in viitor.

Ingrediente pentru o forma de tarta cu diametrul de 20 cm

  •  170 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 80 g unt
  • 1 ou mic
  • 125 g crema de branza (eu am folosit Philadelphia)
  • 250 g iaurt cremos (>5%)
  • 2-3 linguri miere
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • o cana de afine de cultura

Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul pudra intr-un robot, apoi se adauga untul foarte rece, taiat in cubulete mici. Pulsati de mai multe ori, pana obtineti o compozitie sfaramicioasa. Adaugati oul, putin cate putin, si pulsati pana cand aluatul incepe sa se lege. Scoateti aluatul din robot si framantati cu mana pana obtineti o bila cu consistenta dorita. Lasati-l sa se odihneasca cel putin o jumatate de ora in frigider, apoi intaindeti-l sub forma unui cerc cu diametrul de aprox 24 cm.

Ungeti cu unt forma de tarta si intindeti aluatul in forma (din aluatul ramas puteti coace niste biscuiti de cafea excelenti). Intepati-l cu furculita din loc in loc si asezati deasupra o foaie de hartie de copt, intepata si ea din loc in loc cu un cutit. Peste hartia de copt, asezati boabe de fasole crude apoi dati aluatul la cuptor la 180 grade timp de 15 minute. Dupa 15 minute, dati de-o parte boabele de fasole si hartia de copt si mai dati tarta la cuptor 5-10 minute, pentru a se rumeni frumos si pe suprafata. Lasati blatul sa se raceasca .

Crema se face foarte usor – se amesteca bine cu mixerul branza cu iaurtul, zeama de lamaie si mierea; crema trebuie sa aiba o consistenta fina, fara cocoloase de la branza, insa nu va asteptati sa fie prea tare – are totusi destul de mult iaurt in compozitie (din acest motiv, probabil ca ar fi fost mai bine sa fac mai multe mini-tarte (portii individuale) in loc de o tarta mare – de retinut pentru data viitoare  ) . Crema se aseaza peste blatul racit complet. Apoi, se orneaza tarta cu afine si se da la frigider pentru minim o ora.



Leave a Reply