Supa indiana de dovleac copt


La multi ani si bun venit din vacanta (sau inca nu :p)! Incepem in forta cu o supa buna buna din Good Food-ul de decembrie. Imi place supa crema de dovleac si daca e si cu curry e si mai bine. Ba mai punem si lapte de cocos si deja nu cred ca va mai ramane nimic pentru a doua zi! Dar ce-mi place cel mai mult la reteta asta este ca supa este dulce dulce – din cauza legumelor coapte, desigur 🙂

Ingrediente pentru 4 portii:

  • aprox 1 kg de dovleac taiat cubulete
  • 2 morcovi taiati rondele mai grosute
  • 3 lingurite pudra de curry
  • 1 legatura mica de coriandru (sau patrunjel, daca nu va place coriandrul – mie nu)
  • o ceapa mare, tocata
  • 2 linguri ulei de masline pentru prajit
  • 1.2 L supa de legume
  • 200 ml lapte de cocos
  • sare, piper
  1. Dovleacul si morcovul se amesteca cu tulpinile tocate de coriandru/patrunjel, se tavalesc prin o lingurita de pudra de curry si se coc timp de 20-30 min la 200 grade, pana se inmoaie bine.
  2. Ceapa se caleste in 2 linguri de ulei de masline. Cand e aproape gata se adauga si cele 2 lingurite ramase de pudra de curry si se amesteca  aprox 1 minut. Se adauga apoi legumele coapte si supa de legume si se fierbe totul 5-10 minute sau pana cand legumele sunt fragede.
  3. Se adauga frunzele de coriandru/patrunjel si se paseaza totul cu un blender vertical. Se asezoneaza cu sare si piper. Probabil veti avea nevoie de multicica sare, legumele la cuptor fiind foarte dulci.
  4. Se pune din nou supa pe foc si se adauga laptele de cocos. Se tine supa pe foc pana cand se incalzeste bine (2-3 min).
  5. Se serveste cu cateva picaturi de lapte de cocos on top.

Sa aveti un an frumos! Eu zic ca am inceput cu bine 🙂

Leave a Reply