La multi ani si bun venit din vacanta (sau inca nu :p)! Incepem in forta cu o supa buna buna din Good Food-ul de decembrie. Imi place supa crema de dovleac si daca e si cu curry e si mai bine. Ba mai punem si lapte de cocos si deja nu cred ca va mai ramane nimic pentru a doua zi! Dar ce-mi place cel mai mult la reteta asta este ca supa este dulce dulce – din cauza legumelor coapte, desigur 🙂
Ingrediente pentru 4 portii:
- aprox 1 kg de dovleac taiat cubulete
- 2 morcovi taiati rondele mai grosute
- 3 lingurite pudra de curry
- 1 legatura mica de coriandru (sau patrunjel, daca nu va place coriandrul – mie nu)
- o ceapa mare, tocata
- 2 linguri ulei de masline pentru prajit
- 1.2 L supa de legume
- 200 ml lapte de cocos
- sare, piper
- Dovleacul si morcovul se amesteca cu tulpinile tocate de coriandru/patrunjel, se tavalesc prin o lingurita de pudra de curry si se coc timp de 20-30 min la 200 grade, pana se inmoaie bine.
- Ceapa se caleste in 2 linguri de ulei de masline. Cand e aproape gata se adauga si cele 2 lingurite ramase de pudra de curry si se amesteca aprox 1 minut. Se adauga apoi legumele coapte si supa de legume si se fierbe totul 5-10 minute sau pana cand legumele sunt fragede.
- Se adauga frunzele de coriandru/patrunjel si se paseaza totul cu un blender vertical. Se asezoneaza cu sare si piper. Probabil veti avea nevoie de multicica sare, legumele la cuptor fiind foarte dulci.
- Se pune din nou supa pe foc si se adauga laptele de cocos. Se tine supa pe foc pana cand se incalzeste bine (2-3 min).
- Se serveste cu cateva picaturi de lapte de cocos on top.
Sa aveti un an frumos! Eu zic ca am inceput cu bine 🙂