Daca v-ati plictisit de clasicele supe/ciorbe romanesti, puteti incerca aceasta supa consistenta de iarna, cu arome surprinzatoare. Este galbena pentru ca turmeric 😀
Ingrediente pentru 6 portii:
- 3 pulpe pui cu os si piele
- o telina mica
- un pastarnac
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cepe potrivite, tocate
- 3 morcovi taiati rondele
- o lingurita rozmarin uscat
- o lingurita salvie uscata
- o lingurita cimbru tocat
- 2 lingurite chimion macinat
- 2 lingurite corinadru macinat
- o lingurita turmeric
- o conserva de 400 g de fasole alba
- sare, piper
Pulpele de pui se fierb in 1,5 L apa impreuna cu telina si pastarnacul pana cand carnea este fiarta complet.
Separat, se calesc ceapa, morcovii, apoi se adauga chimionul, coriandrul si turmericul. Stingem totul cu supa de pui. Adaugam si cimbrul, rozmarinul si salvia (eu le-am pus intr-un pliculet de ceai si le-am fiert asa in supa, iar la final le-am scos si le-am aruncat). Adaugam carnea de pui (fara piele), curatata de pe oase, telina si apoi fasolea, spalata si scursa bine, si mai fierbem supa timp de 20-30 min.
Cu un blender vertical, pasam apoi “selectiv” ingredientele din supa (puteti scoate pe o farfurie o parte din carne, fasole si morcov si pasati restul). Eu am pasat totul, mai putin 2/3 din carne. Am condimentat cu sare si piper si gata! Foarte aromata si surprinzator de consistenta!
Sursa: goodfood.ro