Am ajuns deja la v4 (cel putin 4… posibil sa fi pierdut randul)! Versiunea 4 de supa crema de dovleac! ๐งก Reteta aceasta (combinatia dovleac – linte rosie mai exact) a fost inspirata din numarul din septembrie al revistei GoodFood – am adaugat insa un condiment cu un gust inconfundabil – chimionul – care pe mine ma duce cu gandul la bucataria orientala. Nimic mai potrivit pentru o zi racoroasa de toamna!

Ingrediente pentru 6-8 portii
- o ceapa
- 2 lgt chimion
- sare, piper, ardei iute
- un morcov
- o telina mica
- o radacina de patrunjel
- un pastarnac
- 2 cartofi mici
- 1 zucchini mic
- 300 g dovleac copt
- 150 g linte rosie
Am curatat ceapa si am calit-o cu sare, piper, ardei iute si 2 lingurite de chimion. Am adaugat apoi un morcov, o telina mica, o radacina de patrunjel, un pastarnac, 2 cartofi mici si un zucchini mic, toate taiate cubulete, ca sa fiarba mai repede. Am acoperit legumele cu apa, apoi le-am lasat la fiert timp de aprox 30 min. Separat, am fiert 150g linte rosie in putina apa, doar cat sa o acopere, timp de aprox 20 min. Am ales sa fierb lintea separat pentru ca am pasat restul legumelor, insa nu am vrut sa pasez si lintea, deoarece ofera supei o textura minunata.
Dupa ce au fiert legumele, am adaugat si dovleacul copt, apoi am pasat totul (mai putin pastarnacul, pentru ca este atos) pana cand am obtinut o textura foarte fina. Am adaugat apoi lintea, cu tot cu apa in care a fiert (si care… s-a evaporat aproape in intregime). Am mai pus cateva picaturi de ulei foooooarte picant (puteti pune fulgi de ardei) si cam asta este tot! Atat de simplu! ๐
