Supa crema de mazare cu menta


Mazare + menta = l.o.v.e. Sa trecem deci la treaba, ca nu dureaza mult 🙂
DSC_4031

Ingrediente pentru 4 portii:

  • o ceapa mica
  • un morcov mic
  • un cartof mic
  • un pastarnac mic
  • 1/2 telina mica
  • 450 g mazare congelata
  • doua maini de menta
  • un cub generos de unt
  • 2 linguri ulei de masline pentru prajit
  • sare, piper
  • apa

Am calit ceapa in ulei de masline, apoi am adaugat 4 cani de apa, morcovul, cartoful si telina taiate cubulete si pastarnacul intreg. Cand sunt aproape fierte se adauga si mazarea. Dupa ce fierbe si aceasta, se paseaza (in blender!) legumele (cu exceptia pastarnacului, care se arunca) cu cantitatea dorita de apa (in fuctie de consistenta care va place) impreuna cu menta proaspata (puneti cu incredere, nu va sfiiti 🙂 ). Se adauga untul, sare si piper dupa gust. Optional, se poate servi cu smantana (desi mie imi place mai mult simpla).

Cam asta e 🙂 Mie mi-a placut (d’oh!).

 

Leave a Reply