Long time no see… Loooooong time no see – motivat insa – incerc sa fiu mama pe care mi-o doresc pentru Sofia si in acelasi timp sa ma reacomodez cu serviciul (da, am reinceput si da, e bine sa faci totusi si altceva). Mi-am propus in acelasi timp sa acord mai multa atentie blogului – let’s see how that goes. Revin in forta deci cu supa mea preferata de toamna – supa crema de dovleac – varianta 3.
Ingrediente 4-5 portii:
- 700 g cuburi dovleac (cantarit dupa curatare)
- o ceapa
- doi catei de usturoi
- un cartof
- un morcov
- un pastarnac
- 100 ml vin alb
- 100 ml smantana pentru gatit 15%
- o lingurita praf de curry
- sare, piper
- 2 linguri ulei de masline pentru prajit
Se caleste ceapa in ulei de masline. Dupa ce se inmoaie, se adauga usturoiul zdrobit si apoi restul de legume taiate cubulete mici. Se stinge cu vin.
Dupa ce se evapora tot alcoolul, se adauga apa doar cat sa acopere legumele. Se lasa la fiert pana cand se inmoaie toate legumele. Se arunca pastarnacul (e atos…) iar restul de legume impreuna cu apa ramasa se paseaza cu blenderul vertical. Se adauga sare, piper, smantana si apa (daca vi se pare ca mai este necesar) si se mai da intr-un clocot. Atat! 🙂 Buuuuuna! 🙂