Somon cu legume la cuptor


Stiam deja ca “mustar + miere = love” in marinate, dar daca mustarul este cu boabe deja trecem la un alt nivel! Va propun o reteta usoara pentru cina din seara aceasta:

Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 2 fileuri mici sau un file mai mare de somon (300-400 g in total)
  • 1 lingura mustar cu boabe
  • 1 lingura miere
  • sucul de la o jumatate de portocala
  • 300-400 g cartofi (noi)
  • 10 rosii cherry
  • ulei de masline
  • sare, piper

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatire: 50 minute – o ora

Pregatirea este easy peasy: se face marinata dintr-o lingura de mustar cu boabe, o lingura de miere si sucul de la o jumatate de portocala si se acopera somonul cu ea (eu am bagat totul intr-o punga alimentara cu fermoar). Apoi ne ocupam de rosii, care, believe it or not, au nevoie de ceva timp in cuptor pentru a se coace frumos.

Spalam rosiile cherry fara a le desprinde de pe codita, le stropim cu ulei de masline, sare de mare si piper si le dam la cuptor cam 20 min la 180 de grade – intre timp ne ocupam de cartofi – ii taiem cuburi (in cazul fericit in care mai aveti cartofi noi mici, nu este nevoie sa-i mai taiati) si ii punem la fiert in apa usor sarata pana se inmoaie, cam 10-15 minute. Apoi ii stropim si pe ei cu ulei de masline, ii condimentam cu sare si piper si ii bagam la cuptor alaturi de rosii pentru inca 20 de minute.

Acum este momentul somonului! Scoatem legumele din cuptor si adaugam somonul deasupra, varsand marinata in tava. Mai dam totul la cuptor aproximativ 20-25 minute. This is good stuff!


Leave a Reply