Shrimp Alfredo Bake


Creveti _again_? Ei bine, da! _Again_ 😀 And the best is yet to come… Drooooooling….

 

Ingrediente pentru 3 portii:

  • 225 g creveti decorticati
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 3 linguri de unt
  • o lingura ulei
  • patrunjel tocat
  • sare, piper
  • o lingura de faina
  • 1/2 cana lapte
  • 1/4 cana supa de pui (puteti inlocui cu lapte)
  • 1/2 cana mozarella rasa (eu am folosit mozarella pentru pizza)
  • 1/4 cana parmezan ras
  • o rosie taiata cubulete mici
  • fulgi de ardei iute (sky’s the limit)
  • 150g paste (eu am folosit fusilli)

Puneti pastele la fiert, intr-o oala mare (stiti cum, da? pastele se pun abia dupa ce incepe apa sa fiarba – iar in apa se pune _desigur_ sare). Intre timp, intr-o tigaie, topiti o lingura de unt, adaugati o lingura de ulei si caliti usturoiul si crevetii, pana cand crevetii devin lovely pinkish. Adaugati patrunjelul, apoi dati crevetii de-o parte.

In aceeasi tigaie, puneti celelalte 2 linguri de unt, faina, apoi laptele si supa de pui si lasati-le pe foc 1-2 min, pana cand sosul se ingroasa putin. Adaugati 3/4 din cantitatea de mozarella, apoi parmezanul si amestecati pana cand se topesc si acestea. Asezonati cu sare & piper.

Adaugati apoi crevetii si pastele, amestecati bine, transferati totul intr-un vas care se poate folosi in cuptor, presarati pe deasupra mozarella ramasa si dati pastele la cuptor timp de 7-8 min (la 180 de grade), pana cand mozarella se topeste si se rumeneste putin.

Presarati fulgi de ardei si patrunjel si… cam asta e 😀 Enjoy & remember, sharing is caring 😀

Leave a Reply