Postul asta s-a nascut din propria-mi nepricepere. Ei bine…. in sfarsit mi-am cumparat robot (long overdue!) si ce m-am gandit eu sa fac prima data?… niste dovlecei la gratar (the classic way). Am montat lama de 2.4 mm (cu gandul sa tai niste rondele mai grosute), am ales 3 dovlecei subtiri (ca sa incapa prin gaura robotului) si i-am taiat rondele, doar ca… bineinteles ca doar i-am introdus in gaura robotului, fara a-i apasa – ei bine, am obtinut niste feliute subtiri subtiri de dovlecel (doh!), foarte dragalase de altfel, dar putin nepotrivite pentru ce aveam eu de gand sa fac – so change of plans.
Am pus totusi feliutele subtiri de dovlecel pe tigaia grill-ul pentru aragaz si le-am prajit ~1 min pe fiecare parte (a fost cam horror pe caldura asta; rondelele fiind foarte subtiri, au fost destul de multe) – au rezultat niste feliute de dovlecel dragalase si putin moi. Le-am amestecat cu un iaurt mic, am adaugatsare, piper si doi catei de usturoi dati pe razatoare si cam asta a fost! Delicios, mult mai sanatos decat daca as fi prajit dovleceii intr-o tigaie obisnuita. Data viitoare voi incerca cu menta in loc de usturoi – combinatia suna foarte bine.
Voi nu faceti ca mine Daca aveti robot, taiati rondelele de dovlecel de 1.2 mm folosind lama mai subtire si apasand dovleceii in timp ce se taie. Lasati rondelele pe grill doar pana prind putina culoare! Perfecta as it is pentru Meatless Friday sau pe post de garnitura pentru o friptura de vita.