Salata cu quinoa si halloumi


A treia reteta de salata in a row… o sa ziceti fie ca am luat-o razna, fie ca tin un soi de dieta (ceea ce e cam acelasi lucru, daca e sa fiu sincera!). Va rog sa nu va pierdeti rabdarea, va urma si un desert… eventually 🙂

Dar pana atunci nu pot decat sa spun ca sunt absolut indragostita de aceasta salata! Pentru ca halloumi! si pentru ca legume pe gratar…

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 100 g quinoa spalata (folositi o sita!)
  • 150 g branza halloumi
  • o ceapa rosie, feliata (eu nu am avut rosie, e ok si alba)
  • 12 -15 rosii cherry, taiate pe jumatate
  • o lingura ulei de masline
  • o lingura otet de vin rosu
  • sare, piper
  • o mana de menta (neaparat!)

Quinoa se fierbe la foc mic cu 300 ml apa timp de aprox 20 min, pana cand absoarbe toata apa. Intre timp, se incalzeste tigaia-grill si se rumenesc feliile de halloumi (6 felii de aprox 1 cm grosime) pe ambele parti (dungile maronii sunt semnul clar ca sunt gata – se tin cam 1-2 min pe fiecare parte). In aceeasi tigaie se prajeste si ceapa si apoi si rosiile.

Quinoa se amesteca cu ulei, otet, sare si piper, se adauga apoi ceapa si rosiile, se aseaza deasupra feliile de halloumi si se presara menta. Muuuult mai buna decat credeam 🙂 Dati-i o sansa – cine stie, poate va indragostiti si voi!

Leave a Reply