A aparut o noua vedeta in piata – porumbul! Happy days! Preferatul meu este, bineinteles, porumbul copt, asa ca m-am gandit sa il folosesc intr-o salata vegetariana de vara, mai ales ca azi gatim in spiritul Meatless Friday. So here it goes:
Ingrediente pentru 2 persoane:
- boabele de la 3 stiuleti de porumb copt
- o mana de frunze de salata (eu am avut salata de camp)
- o jumatate de ardei gras rosu taiat cubulete mici
- o ceapa rosie mica taiata cubulete
- branza de capra/feta (optional)
- o rosie medie
- doi catei de usturoi
- doua linguri ulei de masline
- o lingura otet balsamic
- o mana frunze de busuioc
- sare, piper
Timp de preparare: 30 minute
Eu am copt porumbul in fantastica mea tigaie-grill de la IKEA – dureaza cam 20 de minute dar merita! Intoarceti porumbul din cand in cand pentru a se coace frumos pe toate partile (oh, lovely char marks ). Cand este gata, lasati-l sa se raceasca putin pentru a-l putea manevra, apoi taiati boabele de pe stiuleti cu un cutit ascutit (eu am folosit un cutit de paine si a mers perfect).
In aceeasi tigaie coaceti cateva minute si rosia – taiati-o in doua si coaceti-o pe ambele parti – o sa iasa ceva fum dar be patient, nu dureaza mult . Curatati-o de coaja (daca s-a copt bine ar trebui sa se desprinda in no time) si puneti-o in procesor impreuna cu usturoiul, uleiul, otetul, busuiocul, sarea si piperul – blitz-uiti de cateva ori si gata dressingul!
Intr-un bol amestecati salata cu boabele de porumb, ardeiul, ceapa si dressingul si, optional, faramitati deasupra niste branza de capra sau feta. That’s it! Din pacate, nu a rezistat pana la poze… well… data viitoare! Sa aveti un week-end frumos si linistit!