Prajitura pufoasa cu piersici


A venit in sfarsit vara, asa ca se impune aceasta prajitura cu piersici aurii, scufundate intr-un aluat pufos, cu mult unt. Note to self: caisele ar putea fi la fel de potrivite! 😏

Ingrediente pentru 8 portii (forma de tort de 20-22 cm)

  • 240 g faina
  • 170 g unt (🥰)
  • 1 + 1/2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 240 g zahar
  • vanilie
  • o lingurita coaja de lamaie
  • 350 g piersicici curatate de coaja si taiate cubulete (cantarite fara sambure)

Daca n-ar fi curatatul si bucatitul piersicilor…. as putea spune ca toate pregatirile dureaza 3-5 minute. No joke!

Untul se bate cu zaharul, apoi se adauga ouale, vanilia si coaja de lamaie. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cu sarea. Se adauga apoi peste compozitia cu unt si se omogenizeaza. Se incorporeaza la final si piersicile, folosind o spatula. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda de tort, de 20-22 cm, tapetata cu hartie de copt atat pe fund cat si pe margini, si se coace la 180 grade pentru aprox o ora (🙄). Atat!

Leave a Reply