Din categoria “mai simplu nu se poate”, va propun o prajitura rapida si extrem de aromata, care ma face sa ma intreb “oare de ce nu coace toata lumea prajituri de casa?”. Hmmm….
Ingrediente pentru o forma de guguluf cu diametrul mare de aprox. 20 cm:
- 120 g unt
- 130 g zahar
- 3 oua
- 200 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- o lingurita de pasta de vanilie
- aprox. 250 g boabe de struguri fara samburi, spalati si uscati
Untul se topeste complet, apoi se lasa sa se raceasca pana cand ajunge la temperatura camerei.
Ouale se bat cu zaharul, pana cand isi maresc volumul si se deschid la culoare. Se adauga vanilia, untul topit, apoi praful de copt amestecat cu faina. La final, se incorporeaza strugurii, amestecand usor cu o spatula.
Amestecul astfel obtinut se toarna intr-o forma de guguluf (sau o forma obisnuita de chec), unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la 180 de grade timp de aprox 35 min, sau pana cand trece testul scobitorii.
Hmmm, am bifat perele si strugurii, oare ce urmeaza?
Reteta adaptata de aici.
Sa urmeze,zic,gutuile?.pupici