Prajitura cu prune si nuci


Aceasta prajitura este diferita de clasicul pandispan cu fructe – este ceva mai densa si are aroma de unt, nuci, scortisoara si cuisoare. Un fel de preview pentru turta dulce 🤩 Prunele coapte sunt absolut delicioase – puteti pune multe pe deasupra fara emotii ca prajitura nu va creste.

Ingrediente pentru 8 portii (forma de tort/tarta de 20-22 cm)

  • 150 g unt min 80%
  • 150 g zahar brun
  • 3 oua
  • 170 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • o lgt scortisoara
  • 1/2 lgt cuisoare
  • esenta de vanilie
  • 50 g nuci maruntite bine
  • 8-10 prune

Untul se bate cu zaharul, se adauaga apoi treptat ouale si esenta de vanilie. Separat, amestecam faina cu praful de copt, scortisoara, cuisoarele si nucile maruntite, apoi incorporam cu spatula acest amestec in compozitia cu unt.

Eu am folosit o forma de tarta unsa cu unt si faina – am turnat compozitia, am asezat felii de prune ca in poza, apoi am aruncat generos niste extra zahar brun + extra scortisoara pe deasupra. Am lasat prajitura la cuptor, la 180 grade timp de 30 min, apoi am lasat-o sa se raceasca in forma. Nu va puteti imagina cum miroase! 😅

Leave a Reply