Partea buna cu Irina being back to work este ca ne vedem mai des (ba chiar la mall, how cool is that? :D). Dezavantajul e ca nu mai apare yummyness pe blog atat de des.
Asa ca m-am gandit sa te ajut, draga mea Irina. Plus ca avem un oaspete de seama (welcome home, DD), deci trebuia sa pregatesc ceva bun. Si fara ciocolata (cineva nu o sa fie de acord, presimt)!
Aveam un dovleac care trebuia sa ajunga intr-o tava la cuptor impreuna cu o pulpa de vita, dar de ce sa faci friptura cand poti sa faci o prajitura, nu?! Am gasit aceasta reteta aici si a trebuit sa o incerc (un pic dupa Halloween, ce-i drept).
Ingrediente pentru o forma rotunda cu diametrul de 24cm
Pentru blat:
• 300g faina
• 300g zahar brun
• 3lgt mirodenii
• 2lgt bicarbonat de sodiu
• 1⁄2 lgt sare
• 4 oua
• 200g unt
• coaja rasa de la o portocala
• 1lg zeama portocala
• 500g dovleac dat pe razatoare
Pentru crema:
• 85g unt
• 200g Philadelphia
• 100g zahar pudra
• 1lgt zeama de portocale
• Coaja rasa de la o portocala
Curatam dovleacul si il dam pe razatoare. Asta e partea cea mai complicata daca te chinui cu razatoarea in loc sa bagi robotul in priza (ca mine). Amestecam intr-un castron toate ingredientele uscate (faina, zaharul, bicarbonatul, mix-ul de mirodenii). Eu am pus o lingurita si jumatate de scortisoara, jumatate de lingurita de nucsoara si o lingurita de cuisoare. Cuisoarele le-am pus in mini-robotelul meu cu o parte din zahar ca sa le maruntesc, apoi le-am dat prin sita ca sa nu ajunga bucatele prea mari in compozitie. Se topeste untul, se lasa un pic la racit si se adauga ouale, zeama de portocala si coaja de portocala. Adaugam in lichidul obtinut, amestecul de ingrediente uscate, omogenizam compozitia si apoi incorporam dovleacul dat pe razatoare.
Am copt la 160-170grade(daca nu m-a pacalit cuptorul) cam 45 minute. Testam cu scobitoarea. Dupa ce scoatem blatul din cuptor, il lasam sa se odihneasca 5-10 minute, apoi il intepam bine peste tot si turnam pe el zeama de la o jumatate de portocala.
Pentru crema, alifiem untul, adaugam Philadelphia, zaharul, coaja si zeama de portocala. Omogenizam bine si o intindem peste blat, dupa ce acesta s-a racit.
Et voilà! Sper sa iti placa, DD.