Prajitura cu ciocolata, migdale si pere


Cat de minunata este toamna! Dovleci, mere, pere, parca nici nu stiu cu ce sa incep 🙂 Am descoperit o reteta careia ii dau tarcoale de mult timp, insa nu mi s-a parut niciodata pana acum suficient de atragatoare pentru a o incerca – well, silly me! Textura este in-cre-di-bi-la!

Thought to self – aluatul pare perfect pentru muffins!

Ingrediente pentru o forma patrata, de 20 x 20 cm:

  • 85 g unt
  • 85 g ciocolata neagra
  • 85 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g faina de migdale
  • 35 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 pere mari, decojite, fara samburi

Ciocolata se topeste impreuna cu untul la bain marie. Ouale se bat impreuna cu zaharul pana cand isi maresc volumul si se deschid la culoare (nu, nu am separate albusurile de galbenusuri, d’oh! – too lazy for that).

Peste ciocolata topita se adauga faina de migdale, apoi faina si praful de copt, apoi se incorporeaza cu o spatula si compozitia cu ou – that simple!

Se tapeteaza forma cu hartie de copt, se toarna compozitia in tava, se aseaza in fiecare colt al tavii cate o jumatate de para (pe care o puteti felia pe latime daca vreti), apoi se coace la 180 de grade timp de 25-30 min, pana cand trece testul scobitorii (cam 27 min a durat la mine :)) – aveti grija sa nu o coaceti prea mult, pentru ca se usuca. Enjoy!


Reteta adaptata de pe bbcgoodfood.com

Leave a Reply