Daca nu o stiti deja pe Nadiya, you’re welcome. Noi am mai incercat o placinta de la ea (cu pui!) intr-un post trecut, acum e randul acestui toad in the hole 🐸. Nu prea ne place noua mielul, ce-i drept, si unora nici coriandrul (?!), asa ca am adaptat putin: am folosit un amestec de vita-porc si am inlocuit coriandrul cu frunze cu patrunjel. Dar daca sunteti fani carne de miel, incercati: poate fi o alternativa super interesanta si pentru masa de Paste 😋. Daca vreti sa ne si vedeti in actiune, check out our instagram reel.
Ingrediente pentru o placinta cu chiftele (4-6 persoane)
Pentru chiftele
- 500g carne tocata (noi am folosit amestec de vita-porc)
- 1 ceapa mare
- 1 legatura de patrunjel
- 2lg garam masala
- sare
- piper
Pentru aluat
- 140g faina
- 2 oua
- 175ml lapte rece
Restul
- 1 ardei rosu mare
- 1 ceapa mare
- o mana de rosii cherry
- 2lg unt
- 1lg ulei
- 2lg boabe de coriandru
1. Am inceput cu preincalzirea cuptorului la 220 grade, apoi am trecut la pregatirea chiftelelor: am amestecat(cu mana) carnea, ceapa si patrunjelul tocat, impreuna cu condimentele: garam masala, sare, piper. Am format 11 chiftele rotunde, usor mai mari decat o minge de ping-pong 😁. Le-am lasat putin la rece, pana am facut restul.
2. Aluatul este foarte simplu de facut: am amestecat faina si ouale, apoi am adaugat laptele rece. Trebuie sa va iasa o consistenta fluida.
3. Intr-o tigaie de fonta(important sa fie de fonta, pentru ca o vom pune la cuptor), am pus la topit untul in ulei. Am aruncat boabele de coriandru pisate si le-am lasat cateva secunde sa isi elibereze aroma. Apoi am adaugat legumele tocate in bucati mari. Am lasat la calit cateva minute.
4. Printre legumele calite, am adaugat chiftelele (atentie, noi am avut o tigaie de 24cm, care a fost usor mica, daca aveti una de 26cm, ar fi ideal). Am lasat sa se faca chiftele (cam 2 minute pe fiecare parte – pana se rumenesc putin).
5. Am turnat aluatul (RECE, foarte important!) printre chiftele. E important ca chiftelele sa fie inalte, astfel nu vor fi acoperite de aluat.
6. Am tinut la cuptor 20 minute.