Pizza homemade (by others)


Week-end cu bunatati – episodul 2 (de fapt 3, caci nu v-am povestit despre un chilli con carne demential – din pacate n-am fost pe faza cu aparatul foto dar nu e panica – nu au intrat zilele in sac!).  Saptamana asta am facut prietenii mei au facut pizza (da, eu doar am asistat/fotografiat/mancat/lins pe degete – coolest things to do if you ask me).

Ingrediente pentru 3 pizza mari sau 4 medii (8 portii):

Pentru aluat:

  •  570 – 600 g faina + extra pt pudrat
  • 400 ml apa calduta
  • 3 lingurite drojdie uscata
  • 50 ml ulei
  • 13 g sare

Pentru sos:

  • pasta de tomate
  • sos pesto
  • oregano
  • sare, piper
  • o lingura ulei de masline

Pentru topping – sky’s the limit – noi am folosit:

  • chorizo
  • pancetta
  • ardei gras
  • ciuperci
  • mozarella
  • rucola

Se amesteca faina cu drojdia si sarea apoi se toarna si lichidele si se amesteca usor cu o lingura. Dupa ce se omogenizeaza putin e cazul sa treceti la munca 🙂 Aluatul trebuie framantat pana cand devine neted si elastic.  Se imparte apoi in 3 (4) bilute, se pudreaza cu faina, se aplatizeaza usor si se lasa la dospit 1 ora, acoperite cu un prosop de bucatarie, timp in care puteti incalzi cuptorul si puteti pregati toppingurile. Aluatul poate fi pregatit si cu o seara inaine, caz in care il puteti portiona si il puteti tine in frigider pana a doua zi, avand grija sa il scoateti la loc caldut cu o ora inainte de a fi copt. In ambele cazuri, aluatul trebuie intins cu sucitorul pana la grosimea dorita (noi am facut un blat mai subtire de dimensiunea unei tavi de cuptor).



Am mutat apoi aluatul pe o placa de travertin pudrata cu faina si l-am uns cu pasta formata prin amestecarea tuturor ingredientelor pentru sos.



Am presarat apoi (elegant) chorizo, pancetta, ardei gras, ciuperci si mozarella (neaparat ultima) si am dat totul la cuptorul incins la 230 de garde pentru aprox. 10 min. E posibil ca pe la jumatatea timpului sa fie necesar sa scurgeti lichidul in exces (de la ciuperci si/sau grasimea de la mozarella).

Am scos apoi pizza din cuptor, am adaugat rucola din belsug si am hapait-o mancat-o cu sos Tabasco si/sau Piri-Piri. Atat! Simplu! Bun!


Si ca sa nu zic ca nu am contribuit chiar cu nimic, am facut si eu un cheesecake cu lemon curd. Aniversar!

Leave a Reply