Adica iuti – foarte iuti. Si fierbinti. Fierbinti si iuti. Cam atat!
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 150 g paste (eu am avut fusilli)
- 1/2 ceapa
- 3 catei de usturoi
- o jumatate de ardei rosu
- 2 linguri ulei de masline pentru prajit
- 3/4 cutie pulpa de rosii
- sare, piper, oregano
- fulgi de ardei iute (cat de mult suportati 🙂 )
- o lingurita zahar brun
- o mana patrunjel tocat
- o ceasca porumb
- cateva masline
- parmezan (optional)
Chiar astazi am vazut pe blogul Andreei Raicu un post despre cat de daunatoare sunt painea, orezul si pastele pentru silueta. Care a fost raspunsul meu? Am aruncat repede niste fusilli la fiert! Intre timp, am taiat ceapa si usturoiul marunt si le-am calit putin in ulei de masline pentru prajit, am adaugat si ardeiul, apoi am stins cu pulpa de rosii.
Am adaugat in sos o lingurita de zahar brun, sare, piper, oregano si fulgi de ardei si am lasat totul sa scada putin.
Dupa ce s-au fiert pastele, le-am amestecat cu sosul si am adaugat patrunjelul tocat foarte fin, porumb si masline. Si daca va place, si parmezan.
Se mananca (dupa cum am anticipat) fierbinti si iuti. Pam-pam!