Paste mexicane


Adica iuti – foarte iuti. Si fierbinti. Fierbinti si iuti. Cam atat!

Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 150 g paste (eu am avut fusilli)
  • 1/2 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • o jumatate de ardei rosu
  • 2 linguri ulei de masline pentru prajit
  • 3/4 cutie pulpa de rosii
  • sare, piper, oregano
  • fulgi de ardei iute (cat de mult suportati 🙂 )
  • o lingurita zahar brun
  • o mana patrunjel tocat
  • o ceasca porumb
  • cateva masline
  • parmezan (optional)

Chiar astazi am vazut pe blogul Andreei Raicu un post despre cat de daunatoare sunt painea, orezul si pastele pentru silueta. Care a fost raspunsul meu? Am aruncat repede niste fusilli la fiert! Intre timp, am taiat ceapa si usturoiul marunt si le-am calit putin in ulei de masline pentru prajit, am adaugat si ardeiul, apoi am stins cu pulpa de rosii.

Am adaugat in sos o lingurita de zahar brun, sare, piper, oregano si fulgi de ardei si am lasat totul sa scada putin.

Dupa ce s-au fiert pastele, le-am amestecat cu sosul si am adaugat patrunjelul tocat foarte fin, porumb si masline. Si daca va place, si parmezan.

Se mananca (dupa cum am anticipat) fierbinti si iuti. Pam-pam!

Leave a Reply