Hey, GoodFood Romania, ne-a fost tare dor de tine! Am ales sa incercam aceasta reteta pentru ca eram curioase cum este combinatia somon + pesto. Din moment ce am postat reteta, nici nu mai trebuie sa zic ca ni s-a parut senzationala! Ne-a placut foarte tare si combinatia dintre textura cremoasa a sosului si crocantzeala pesmetului cu parmezan ❤ Reteta video aici! 😁

Ingrediente pentru 6 portii (tava de 20×32 cm)
- 350g penne
- un broccoli mic (aprox 300 g), taiat in buchetele
- 2 fileuri de somon (aprox 400 g)
- 2-300 g rosii cherry,taiate pe jumatate
- 2 linguri ulei de masline
- 150 g pesto
- 200 g mascarpone
- 50 g pesmet
- 20 g parmezan ras
- sare, piper
Primul lucru pe care l-am facut a fost sa gatim putin somonul (pentru a-l putea desface in bucati) si rosiile. Le-am asezat intr-o tava, le-am asezonat cu o lingura de ulei, sare si piper, si le-am copt timp de aprox 10 min pe functia grill, la 200 grade.
In paralel, am fiert pastele al dente. In ultimele 2 minute din timpul lor de fierbere, am adaugat in aceeasi apa si buchetelele de broccoli. Apoi, am scurs pastele si broccoli-ul, pastrand insa o cana din apa in care au fiert (pentru sos). Am adaugat apoi peste acestea pesto-ul, mascarpone, sare, piper si o parte din apa pastrata, astfel incata sosul rezultat sa capete consistenta unei smantani grase.
Am pus tot acest amestec intr-o tava de cuptor (20×32 cm) si am turnat peste el somonul rupt in bucati (fara piele) si jumatate din cantitatea de rosii coapte. Am amestecat cu o furculita. Separat, am amestecat pesmetul, parmezanul si lingura de ulei ramasa si am presarat amestecul peste cel din tava. Am pus pe deasupra si rosiile ramase. Am copt totul la 200 grade, timp de 20 minute, pana cand partea de sus a devenit aurie si crocanta.
Amestecul se poate pastra si la frigider si coace a doua zi (maxim!), caz in care il vom coace putin mai mult, aprox 25 minute. Happy days! ❤


