Carne tocata + chimion = looooove 🙂 Am facut foarte des aceasta reteta in ultima vreme si in sfarsit am apucat sa fac si cateva poze, ca sa v-o pot impartasi si voua. Este absolut minunata 🙂 Atentie insa, nu confundati chimionul cu chimenul (bleah!) – puteti citi mai multe aici.
Ingrediente pentru 4 portii:
- 600 g carne tocata amestec
- 400 g paste (eu am avut fusili)
- o ceapa mica
- o tija de telina apio taita cubulete mici
- un morcov taiat rondele subtiri
- 1/2 pastarnac taiat cubulete mici
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline pentru prajit
- 1/2 pahar de vin rosu
- 2 lingurite chimion (praf)
- aprox 200 ml pasatta de rosii
- cateva picaturi de sos tabasco
- parmezan
- sare, piper
- patrunjel
Se calesc ceapa, telina, morcovul si pastranacul pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata si se caleste si ea, pana cand se albeste si scade toata apa lasata. Se adauga usturoiul zdrobit, apoi se stinge totul cu putin vin rosu. Se adauga pasatta si condimentele (atentie la tabasco, e fooooarte picant :D).
Separat, se fierb pastele urmand indicatiile de pe pachet. Se amesteca cu carnea, se adauga parmezan si patrunjel siiii- that’s it 🙂 Enjoy!
Multumesc pentru informatii!