Paine naan (v2.0) 1


Credeam ca e mai greu sa faci paine naan, dar s-a dovedit a fi chiar simplu (dupa care mi-a amintit o urmaritoare fidela a blogului, aka mama, ca e deja pe blog). A mers la fix cu butter chicken-ul nostru. Presimt ca vor urma si mai multe retete indiene pe aici πŸ˜‹ Probabil cunoasteti acest tip de paine: este un fel de lipie (in sensul ca e platΔƒ), dar este pufoasa si o recunoastem dupa acele basici negre care se formeaza la copt. Si desigur, este cea mai buna inmuiata intr-un soooos super condimentat 😍 Yuuuumm.

Ingrediente pentru paine naan (8 bucati)

  • 1 lgt zahar
  • 100ml apa calduta
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • 350g faina
  • 150 g iaurt
  • 0.5 lgt sare
  • 1lg ulei de masline
  • 30g unt topit (sau 3 linguri – pentru uns)

In primul rand, trebuie sa activati drojdia. Puneti intr-un castron drojdia uscata cu o lingurita de zahar, si turnati apa calduta. Lasati-o deoparte pana face spume (la propriu) πŸ˜† – cam 15 minute.
Apoi, puneti toata faina intr-un castron mare(sau pe masa, if you like to get dirty), faceti o gaura in mijloc si turnati ingredientele (iaurt, sare, ulei, mixul de drojdie). Framantati pana cand aluatul are o consistenta omogena, lucioasa. Coca rezultata o acoperiti si puneti la crescut cam o ora, pana isi dubleaza volumul.
Apoi, treaba e simpla: impartiti aluatul in 8, si intindeti foi subtiri. Nu va chinuiti sa le faceti rotunde, painicile au o forma neregulata.
Pentru copt, noi am folosit o tigaie (spre deosebire de data trecuta, cand a fost la cuptor), pe care am uns-o cu niste ulei Scotti de orez. Se tine painica in tigaie pana cand aluatul creste si incep sa se formeze acele bule, apoi sa intoarce pe partea cealalta. Focul ar trebuie mediu spre tare, dar aveti grija sa nu le ardeti.

Dupa ce s-a copt painea, o ungeti cu putin unt topit.



Voua cu ce va mai place sa mancati paine naan? Lasati-ne o idee in comentarii 😊


Leave a Reply

One thought on “Paine naan (v2.0)