Ostropel de pui


Nu stiu voi cum sunteti, dar pe mine frigul asta ma face sa gatesc numai mancaruri cu sos – si pe langa sos, parca ar merge si un piure, dar sa nu ne batem capul cu asta acum 🙂

Ingrediente pentru 3 portii:

  • 6 pulpe inferioare de pui
  • o ceapa
  • 6 catei de usturoi
  • un ardei rosu
  • 400 ml pupla de rosii
  • 150 ml vin alb sec
  • aprox. 700 ml apa
  • 3 linguri de ulei
  • Un fir de cimbru
  • doua foi de dafin
  • o lingurita de boia dulce
  • sare, piper
  • patrunjel pentru servit

Se taie ceapa cubulete mici, usturoiul felii si ardeiul fasii subtiri. Intr-o oala mare, se caleste puiul in 3 linguri de ulei (cateva minute pe fiecare parte), pana cand se rumeneste bine. Se adauga apoi ceapa si ardeiul, si dupa 2-3 minute usturoiul. Stingeti cu vinul alb. Dupa 2-3 minute adaugati pulpa de rosii, apa si condimentele.

Puneti capacul si gatiti inca 30-40 de minute la foc mic. Se serveste cu patrunjel proaspat. O iarna calduroasa va doresc! 🙂

Leave a Reply