Nu stiu voi cum sunteti, dar pe mine frigul asta ma face sa gatesc numai mancaruri cu sos – si pe langa sos, parca ar merge si un piure, dar sa nu ne batem capul cu asta acum 🙂
Ingrediente pentru 3 portii:
- 6 pulpe inferioare de pui
- o ceapa
- 6 catei de usturoi
- un ardei rosu
- 400 ml pupla de rosii
- 150 ml vin alb sec
- aprox. 700 ml apa
- 3 linguri de ulei
- Un fir de cimbru
- doua foi de dafin
- o lingurita de boia dulce
- sare, piper
- patrunjel pentru servit
Se taie ceapa cubulete mici, usturoiul felii si ardeiul fasii subtiri. Intr-o oala mare, se caleste puiul in 3 linguri de ulei (cateva minute pe fiecare parte), pana cand se rumeneste bine. Se adauga apoi ceapa si ardeiul, si dupa 2-3 minute usturoiul. Stingeti cu vinul alb. Dupa 2-3 minute adaugati pulpa de rosii, apa si condimentele.
Puneti capacul si gatiti inca 30-40 de minute la foc mic. Se serveste cu patrunjel proaspat. O iarna calduroasa va doresc! 🙂