Oreo Cheesecake


Ei bine, da! Am facut un cheesecake pentru o colega foarte draga mie, mega-fan Oreo, pentru a sarbatori la birou ziua ei de nastere si…. guess what? Am sarbatorit in absenta sarbatoritei 🙂 Se mai intampla 🙂 Daaaaar – the bright side este ca am descoperit o reteta super-interesanta – si va spune asta cineva care…. nu este chiar fan Oreo 🙂

Ingrediente pentru un cheesecake cu diametrul de 20cm

Pentru blat

  • aprox 16 biscuiti Oreo (5 intregi, de la restul doar biscuitele)
  • 75 g unt topit

Pentru crema

  • 800 g Philadelphia
  • 200 ml smantana pentru frisca 35%
  • crema de la biscuitii Oreo folositi la blat
  • 5 biscuiti Oreo dati prin blender (intregi)
  • aprox 5 biscuiti Oreo maruntiti cu cutitul
  • 90 g zahar pudra
  • 2 foi de gelatina

Pentru decor

  • 100 g Philadelphia
  • 45 g unt
  • 1 biscuiti Oreo dat prin robot(intregi)
  • 50 g zahar pudra
  • mini-Oreo

Ok, deci…. ca sa fie clar de la inceput, cheesecake-ul acesta “inghite” aproape 3 pachete de biscuiti Oreo de 154 g. Multisor, asa-i? 🙂

Pentru blat, am dat prin robot 16 biscuiti Oreo (5 intregi, restul doar biscuitele, fara crema – dar pastrati crema, mai avem nevoie de ea :)) si i-am amestecat apoi cu 75 g unt topit. Am pus hartie de copt pe fundul unei forme de tort cu pereti detasabili, apoi am presat biscuitii cu unt pe fundul formei cu ajutorul unui pahar cu fundul plat. Am bagat blatul in frigider, apoi am facut crema de branza.

Pentru crema, am batut crema de branza cu zaharul, cu crema de la biscuitii Oreo folositi la blat si cu 5 biscuiti Oreo faramitati in robot (intregi!). Am incorporat apoi frisca batuta cu ajutorul unei spatule. Separat, am inmuiat gelatina in putina apa rece (eu am avut foi) – cam 10 min – apoi am stors-o bine si am topit-o la bain-marie. Am adaugat-o in crema de branza si am amestecat bine-bine.

Pentru a monta cheesecake-ul, am pus pe margine folie de acetofan (merge si fara, dar va fi mai greu sa scoateti cheesecake-ul din forma), apoi am turnat peste blatul de biscuiti jumatate din cantitatea de crema. Am presarat biscuitii Oreo taiati grosier (puteti taia un biscuite in 6 parti – nu va faceti griji – nu va fi tare – se inmoaie de la crema) apoi am turnat deasupra restul de crema.

Am presarat cacao pe deasupra, in mai multe straturi – cred ca am pus vreo 3 straturi, la intervale de 2-3 ore (cacaoa se umezeste si nu mai arata atat de bine – de aceea am pus mai multe straturi). A doua zi am pregatit crema pentru decor – am amestecat toate ingredientele (in afara de mini-Oreo) cu mixerul, apoi am posat niste rozete. Am infipt mini-Oreo deasupra 🙂 A fost buuuuuuun 🙂 Se vede din poze, nu? LMA, missy! Noua ne-a placut tare mult ziua ta :p
Oreo Cheesecake Oreo Cheesecake Oreo Cheesecake

Leave a Reply