A fost o vreme cand nu m-as fi atins de porc nici in ruptul capului. Nu ca nu mi-ar fi placut… dar am considerat intotdeauna ca nu este o carne foarte sanatoasa. Acum insa, o prefer intotdeauna puiului plin de hormoni si antibiotice. Sa fie porc deci!
Ingrediente:
- o bucata muschiulet de porc (sincer nu stiu cat de mare a fost a mea, cam 800 g probabil)
- sare
- piper negru macinat
- boabe de piper negru
- boabe de mustar
- boabe de coriandru
Pentru marinata:
- 3 linguri ulei
- o lingura concentrat de rodii (optional, dar foarte bun!)
- o lingura mustar
- o lingura miere
- o lingura sos Teriyaki
- o lingura sos sweet chilli
- 1/2 lingura sos de peste
Carnea se marineaza cel putin jumatate de ora – daca o marinati mai mult de o ora, tineti-o la frigider si scoateti-o din nou la temperatura camerei cu jumatate de ora inainte de a o baga in cuptor.
Scurgeti bine carnea de marinata si prajiti-o intr-o tigaie incinsa pentru 2 minute pe fiecare parte, pentru a o sigila. Puneti-o apoi intr-o tava de cuptor (preferabil ceramica sau vas yena) si presarati peste carne restul de condimenete (sare, piper, boabe de piper, boabe de mustar si boabe de coriandru).
Eu am copt-o cam 25-30 de minute la 180 de grade, dar depinde foarte mult de grosimea muschiuletului. Daca aveti un termometru de carne, acesta ar trebui sa indice intre 65 si 85 de grade Celsius atunci cand carnea este gata (depinde daca va place putin roz in centru sau nu). Cu 10 minute inainte de a fi gata, turnati marinata peste carne (daca o puneti de la inceput se va arde mierea). Nu taiati muschiuletul imediat ce il scoateti din cuptor – lasati-l sa se odihneasca 15 minute – astfel va reabsorbi toate sucurile si va fi moale si gustos! Well… enjoy!
Buna,
Am incercat reteta sambata si a iesit un muschiulet de porc extraordinar de bun 🙂 L-am asezonat cu cartofi acordeon si sos tzatziki.