A sasea reteta de desert in a row…. Now what does that say about me? 🙂 Poate…. ca sunt la dieta si visez numai cum sa calc pe langa? /;)
Ingrediente pentru 12-18 muffins:
- 3 banana foarte coapte
- 2 oua
- 125 ml ulei vegetal (fara gust)
- 200 g zahar brun
- 225 g faina
- 3 linguri de cacao de buna calitate
- 1 + 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 120 g nuci maruntite cu cutitul
Bananele se paseaza intr-un blender pana cand devin o pasta. Se muta apoi in alt castron si se amesteca (cu mixerul) cu 2 oua, 125 ml (sau grame, tot aia e, ca sa nu mai murdariti si alt vas de masurat) ulei de floarea soarelui si 200 g zahar brun.
Separat, se amesteca faina cu cacao cernuta si cu bicarbonatul de sodiu. Se varsa apoi peste compozitia cu banane si se amesteca cu o lingura/paleta. Se incorporeaza si nucile si…. gata 🙂 Se umplu 3/4 formele de briose – mie mi-au iesit 18 – si se coc aprox. 25 min la 180 grade. E posibil sa vi se para moi cand le scoateti din cuptor, dar daca trec testul scobitorii sunt gata. Se vor intari dupa ce se racesc.
Se lasa la racit in forma. Cand sunt complet reci se scot din forma. Nu e nevoie sa le acoperiti, daca se usuca putin pe deasupra – cu atat mai bine – sunt crocante 🙂 Enjoy!