Din categoria “the simple things in life”, va prezint ce mananc eu la pranz de vreo 3 zile incoace (si eu ma plictisesc f repede de acelasi fel de mancare…): mazare noua cu cartofi noi cu aroma de dafin, mutl unt & mult marar. Profitati de legumele de sezon pentru ca dispar foarte repede!
Ingrediente pentru o portie:
- 3 cartofi noi de dimensiune medie
- 3/4 cana mazare noua
- o lingura generoasa de unt
- 2 foi de dafin
- sare, piper
- marar
Am dat niste cantitati ca sa fie ceva scris acolo, va imaginati ca la aceasta reteta, fiind atat de simpla, precizia nu este necesara 🙂
Se pun cartofii la fiert in apa cat sa ii acopere, cu sare si 2 foi de dafin. Cand incepe apa sa clocoteasca adaugati si mazarea (cartofii noi fierb mai repede iar mazarea noua fierbe mai greu; daca folositi mazare congelata, puneti-o in ultimele 7 minute, cand cartofii sunt aproape gata). Ideal ar fi ca apa sa scada de tot, asa ca iniante de a pune mazarea mai varsati putin din ea daca este nevoie.
In ultimele 2 minute, puneti unt, piper si marar. Potriviti si de sare. Amestecati usor pentru a nu zdrobi cartofii (desi tocmai acel sos format din cartofi zdrobiti si unt este minunat!). Asta e! Simplu si rapid, cam 15 min dureaza toata treaba.
Sursa: foodstory.ro