Linzer Cookies


Nu, nu a venit Craciunul, e doar o nebunie de-a mea. Nu mai pot sa beau cafea fara small baked treats si pace! Biscuiteii astia poate nu va spun mare lucru, insa poate nu stiti inca un element esential: mig-da-le! Da, sunt facuti cu faina de migdale! Si aromati cu scortisoara, coaja de lamaie si vanilie. Si… sunt probabil cei mai fragezi biscuiti pe care i-am facut pana acum – ti se topesc in gura ๐Ÿ˜€

Ingrediente pentru aprox. 30 cookies:

  • 150 g migdale decojite
  • 150 ย zahar
  • 260 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 225 g unt la temperatura camerei
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • coaja de la o lamaie
  • o lingurita pasta de vanilie (sau un baton)
  • un praf de sare
  • zahar praf pentru pudrat
  • dulceata of your own choosing (de preferat una rosie)

Important note no. 1: aluatul e moale, insa la biscuiti moale = fraged (deci bun – d’oh!)
Important note no. 2: have patience – merita! sunt migalosi biscuiteii astia, tocmai pentru ca aluatul este foarte moale – refrigeram, intindem, taiem, congelam, refrigeram, intindem, taiem, congelam, refrigeram, intindem, taiem, congelam… and so on! – dureaza ceva…

Aluatul e usor de facut: mai intai pregatim migdalele – acestea se prajesc putin (in cuptor sau in tigaie (fara ulei!)) pentru a capata un gust mai bun. Se racesc complet, apoi se proceseaza impreuna cu 50 g zahar pana cand obtinem consistenta fainii (zaharul are rolul de a impiedica migdalele sa devina o pasta – asta se imtampla de obicei daca pulseeeeeam prea mult ๐Ÿ™‚ deci do not over-process).

Separat, se bate untul cu zaharul (restul de 100 g). Se adauga galbenusurile, aromele, sarea, apoi faina de migdale si faina. Impartim aluatul astfel obtinut in doua sau trei parti, intindem foi de 3-5 mm intre doua bucati de folie alimentara (altfel nu vom reusi pentru ca aluatul e prea moale) si refrigeram pentru min 30 min (sau la congelator 10 min). Aluatul fiind intins subtire, se va raci mai repede.

Taiem diverse forme din cele 2-3 bucati de aluat, avand insa grija sa taiem perechi, unul din biscuitei avand si o mica gaura pe unde se va vedea gemul. Formele taiate se aseaza pe hartie de copt si se congeleaza 10 min – astfel isi vor pastra mai bine forma la copt. ย Se coc apoi la 180 de grade timp de 7-8 minute – cand incep sa se rumeneasca pe margini sunt gata – ei se vor mai coace putin si de la tava incinsa, in afara cuptorului. Lasai-i sa se raceasca complet.

Biscuiteii capac se pudreaza cu zahar pudra. Se aseaza o cantitate mica de gem pe un biscuiteii fara capac, apoi se pune capacul pudrat cu zahar. In mod traditional, gemul este de zmeura, insa puteti folosi orice tip de gem, preferabil rosu (mai ales daca ii faceti de Craciun). Mda, stiu, dulceata mea e neagra – nea-gra! Dar e foarte buna – de cirese amare ๐Ÿ˜€ – in love ๐Ÿ˜€ Daca rezista cateva ore, biscuiteii devin moi si fragezi – buni de tot! De incercat neaparat!



Sursa: joyofbaking.com

Leave a Reply