Japanese cheesecake


Nu mai tin minte exact cum am dat peste aceasta reteta pe Youtube, dar cand am vazut pufosenia, am zis ca trebuie neaparat sa o incerc si eu.
Japanese cheesecake este de fapt, un sufleu. Spre deosebire de o reteta clasica de cheesecake, la japanese cheesecake, ouale se separa, albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitie. Si se coace la bain marie.

japanese cheesecake

Ingrediente pentru un japanese cheesecake de 20cm diametru

• 200g Philadelphia
• 4 oua
• 125ml frisca lichida
• 40g unt
• 110g zahar
• 50g faina
• coaja de la doua lamai
• 1lg esenta vanilie

• 2lg gem de caise

1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade.

2. Se pregateste tava pentru copt. Eu am folosit o tava cu pereti detasabili de 20cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt si am imbracat-o pe exterior cu 3 straturi de aluminiu, ca sa nu se infiltreze apa in cheesecake la copt.

3. Se pune o oala cu apa la fiert. Se separa ouale. Se da lamaia pe razatoare.

4. Intr-un castron, se pun crema de branza, frisca lichida si untul si se topesc la bain marie (amestecand cu un tel).

5. Apoi se incorporeaza si galbenusurile, unul cate unul, faina, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

6. Albusurile se bat spuma, cand sunt tari se bat cu zaharul, in 3 parti, pana cand se obtine o spuma lucioasa, care se tine (vedem acel moţisoare care se tin pe varful paletelor de la mixer).

7. Se incorporeaza albusurile lejer in compozitia de branza, cu grija, sa pastram cat mai mult aer inauntru.

8. Se toarna compozitia in tava, iar tava o asezam intr-o tava mai mare, in care turnam apa fierbinte. Pentru ca japanese cheesecake-ul se coace la bain marie.

9. Se lasa 10 minute la 180 grade, apoi se scade temperatura si se mai coace inca o ora la 150grade.

10. Cheesecake-ul se lasa sa se raceasca in cuptor.

11. Cand a ajuns la temperatura camerei, eu l-am uns pe deasupra cu gem de caise (am incalzit doua linguri de gem de caise cu putina apa si am intins cu pensula pe suprafata cheesecake-ului).

12. Se tine la frigider minim 4 ore inainte sa fie servit.

japanese cheesecake

japanese cheesecake

japanese cheesecake

japanese cheesecake

japanese cheesecake

japanese cheesecake

Reteta de aici.
E buuuun!

Leave a Reply