Greek Nachos


Si ce daca nu am reusit sa batem Elvetia?  Macar am descoperit o reteta super buna 😀 Puteti sa o incercati la urmatorul meci, alaturi de carnatii in foietaj, desigur! (da, Andreea, stiu, tu ai prefera carnatii….. #eyesrolling). Hai Romania! 😀

DSC_3819

Ingrediente pentru 6 persoane

  • 6 lipii libaneze (nu tortilla wraps, ci lipii de la frigider 🙂 )
  • ulei de masline
  • sucul de la 1/2 lamaie 
  • 150 g branza feta
  • 300 g iaurt grecesc 10%
  • o cana de rosii cherry
  • 3 castraveti mici
  • masline Kalamata
  • sare, piper, oregano

Cele 6 lipii se taie sub forma de triunghiuri mai mici, de dimensiunea unor nachos obisnuiti. Se pune o hartie de copt in tava cuptorului, se aseaza triunghiurile de lipie pe ea, se stropesc cu ulei de masline si se presara apoi sare si oregano deasupra. Amestecati de cateva ori si dati la cuptor aprox 15 minute la 200 grade Celsius – mai amestecati din cand in cand – tineti lipia in cuptor pana cand devine crocanta.

Intre timp, se pregateste crema de branza – se faramiteaza branza si se amesteca cu iaurt, suc de lamaie si ulei de masline.

Cand nachos-ii sunt gata, se intind pe un platou mare apoi se presara pe deasupra crema de branza, rosii, castraveti, masline, oregano si, eventual, putin ulei de masline. Cam simplu. Cam bun. Enjoy!

Sursa: delish.com

DSC_3824 DSC_3836

Leave a Reply