Granola este un amestec de cereale, nuci si sirop de artar/miere, rumenit in cuptor, la care se adauga fructe deshidratate. Este extrem de populara in State, unde se consuma preponderent la micul dejun (nici voi nu sariti peste micul dejun, nu-i asa? ).
Ingrediente:
- 300 g amestec de cereale integrale (eu am avut ovaz, grau, secara, orz)
- 100 g migdale crude
- 50 g seminte de floarea soarelui, crude
- 50 g seminte de dovleac, crude
- 120 ml sirop de artar
- 30 g unt topit
- o lingurita de scortisoara
- o cana cu diverse fructe deshidratate (fara zahar adaugat), of your choosing (caise, smochine, merisoare, agrise, stafide etc)
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de coacere: 30-35 min
Cerealele se amesteca cu migdale, seminte, sirop de artar, unt topit si scortisoara. Se intinde uniform amestecul in tava cuptorului (tapetata cu hartie de copt) si se coace ~ 30-35 min la 160 de grade – aveti grija ca se poate arde destul de usor! Scoateti amestecul din cuptor, lasati-l sa se raceasca complet si adaugati fructe confiate. Pastrati granola in recipiente de sticla – este perfecta pentru micul dejun sau pentru o gustare rapida (nu mai e nevoie sa zic ca este mult mai sanatoasa decat cerealele pline de zahar si coloranti din supermarket, nu?).
Iaurt, fructe si granola de casa – micul dejun perfect: